ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων: Επίθεση στην κυβέρνηση για το νόμο

Εικόνα του άρθρου ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων: Επίθεση στην κυβέρνηση για το νόμο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/06/2021, 18:40
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Γενικό κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία της 10ης Ιουνίου έστειλε το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων, παρουσία της διοίκησης, αλλά και σωματείων και ενώσεων όπως η ΕΛΜΕ, ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι εργαζόμενοι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, παρατάξεις όπως η ΕΑΚ στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων Χρήστος Γρίβας τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης, υλοποιεί έναν οδοστρωτήρα στα εργασιακά» και ότι «κερασάκι στην τούρτα είναι ο νόμος Χατζηδάκη», για τον οποίο είπε  ότι «δεν πρέπει να ψηφιστεί».

Κάλεσε «χωρίς παραταξιακές διαφορές τον κόσμο της εργασίας» να συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση.

Επίσης, κάλεσμα συμμετοχής απηύθυνε και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, ενώ επίθεση στο νόμο έκανε, όσο και ο πρόεδρος του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, κ. Παργανάς.

Ο Αλέκος Μπαλακέρας, εκ μέρους της ΕΑΚ, τόνισε ότι «αποκαλύπτεται το πραγματικό περιεχόμενο του νόμου» και τόνισε ότι παρά τις «μικροδιορθώσεις, παραμένει ακραία νεοφιλελεύθερος».

Τέλος, ο Αντώνης Μαυράκος (εργαζόμενοι Αποκεντρωμένης) είπε ότι «είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία η κυβέρνηση της ΝΔ», επιβάλλοντας ουσιαστικά 50 ώρες εργασία την εβδομάδα, και υπερωρίες χωρίς αμοιβή.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back