ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΑΔΕΔΥ: Απεργία στις 3 Ιουνίου

Εικόνα του άρθρου ΑΔΕΔΥ: Απεργία στις 3 Ιουνίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/05/2021, 18:15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και αποφάσισε να κάνει 24ωρη απεργία την Πέμπτη 3 Ιουνίου και να συνεχίσει τον «πολύμορφο αγώνα», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, για να μην ψηφιστεί το «αντιλαϊκό και αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Χατζηδάκη», όπως το χαρακτηρίζει.

Αναφέρει ότι ο νόμος, μεταξύ άλλων «καταργεί το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φαλκιδεύει το δικαίωμα στην απεργία, καταργεί το Σ.ΕΠ.Ε. και την αργία της Κυριακής, αυξάνει τις απλήρωτες υπερωρίες, αφήνει ανεξέλεγκτες τις απολύσεις».

Το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ κοινοποίησε την απόφαση αυτή στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, ώστε να υπάρξει κοινή ημέρα γενικής απεργίας.

Για την ενημέρωση των εργαζομένων στο Δημόσιο , θα γίνει την Πέμπτη 27 Μαΐου στις 7 το απόγευμα στο Θεατράκι στην Σκάλα,  σύσκεψη των διοικητικών συμβουλίων. Την ενημέρωση θα κάνει κλιμάκιο της Εκτελεστικής Επιτροπής αποτελούμενο από τον προεδρεύοντα Δημήτρη Μπράτη και το μέλος της Εκτελεστικής, Μιχάλη Ρίζο.

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back