ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Αθλητισμός γειτονιάς» όπως στην Ακαδημία

Εικόνα του άρθρου «Αθλητισμός γειτονιάς» όπως στην Ακαδημία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/10/2020, 17:47
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μέσω του προγράμματος Interreg 2014-2020, ο περιβάλλων χώρος του σχολικού συγκροτήματος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, θα αποκτήσει μια άλλη μορφή. Η μελέτη, η οποία παρουσιάστηκε πριν από δύο ημέρες στους εμπλεκόμενους φορείς από την Περιφέρεια Ηπείρου, αφορά κατασκευή αθλοπαιδιών και διαμόρφωση σημείων ανάπαυλας/σκίασης με προσθήκη αστικού εξοπλισμού (δείτε εδώ).

Η επικείμενη αυτή ανάπλαση του αύλειου χώρου αποτελεί για τη δημοτική παράταξη «Ιωάννινα_2023» με επικεφαλής την Τατιάνα Καλογιάννη μια καλή ευκαιρία και ένα πρότυπο για την ανάπτυξη του «αθλητισμού γειτονιάς», με πυρήνες τους αύλειους χώρους των σχολικών συγκροτημάτων και τα αλσύλλια σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Παράλληλα, η παράταξη αναφέρει ότι στο πρόγραμμά της τον Μάιο του 2019 είχε καταθέσει πρόταση για έργα αθλητισμού γειτονιάς.

Η κα Καλογιάννη υπενθυμίζει λοιπόν στη δημοτική αρχή ότι υπάρχει ευκαιρία χρηματοδότησης τέτοιων έργων μέσω της πρόσκλησης «Συντήρηση δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων, προσβασιμότητα ΑμΕΑ» του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», και την προτρέπει να πάρει πρωτοβουλίες.

Η αναφορά της κας Καλογιάννη στην ανάπλαση-πρότυπο του αύλειου χώρου της Ακαδημίας συνδέεται και με το γεγονός ότι η πρόταση στο Interreg κατατέθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου, όταν η ίδια ήταν αντιπεριφερειάρχης. Για τον λόγο αυτόν, ευχαριστεί τα στελέχη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας «που εργάστηκαν μεθοδικά και οργανωμένα» όχι μόνο για το έργο αυτό, αλλά και για άλλα.


Διαβάστε:

Προαύλιο Ακαδημίας: Πώς θα γίνει η ανάπλαση

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back