dodoni back
ΒΟΥΛΗ

Αθλητικές υποδομές στα Γιάννενα: Δεν προστέθηκε κάτι καινούργιο…

Εικόνα του άρθρου Αθλητικές υποδομές στα Γιάννενα: Δεν προστέθηκε κάτι καινούργιο…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/10/2024, 20:55
ΒΟΥΛΗ - ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δεν προβλέπεται κάποια νέα αθλητική υποδομή στο νομό Ιωαννίνων, όπως προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, στον βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Τσίμαρη.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, ο υφυπουργός δεν απαντά καν σε αυτό το σκέλος του ερωτήματος. 

Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση του ΠΕΑΚ Ιωαννίνων, ο κ. Βρούτσης ενημέρωσε ότι από το 2019 έως το 2023 ο φορέας εισέπραξε συνολικά το ποσό των 3.845.684 ευρώ, ενώ για το 2024 το ύψος της τακτικής επιχορήγησης θα ανέλθει στο ποσό των 1.270.000 ευρώ.

Οι εγκαταστάσεις του ωστόσο παρουσιάζουν προβλήματα «γήρανσης», ειδικά το κολυμβητήριο.

Για τις ολοκληρωμένες μελέτες για έργα συντήρησης ο κ. Βρούτσης «δείχνει» τις Επιτροπές Διοίκησης των φορέων, αναφέροντας ότι «είναι καθύλην αρμόδιες για τη διαχείριση και αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους και ως εκ τούτου οφείλουν να λαμβάνουν μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία του φορέα και να δρομολογούν δράσεις για την αύξηση των ιδίων εσόδων τους, συνεισφέροντας με αυτό τον τρόπο στην οικονομική ενίσχυση του φορέα τους ώστε να μπορούν να καλύπτουν μέρος των δαπανών τους και να μην δημιουργούν οφειλές».

Σχετικά με την πρόσβαση των ΑμεΑ, ο κ. Βρούτσης αναφέρει ότι έχει συσταθεί Επιτροπή Ελέγχου Προσβασιμότητας Ατόμων με Αναπηρία στα Εθνικά Αθλητικά, της οποίας το έργο «προβλέπεται να ολοκληρωθεί το αργότερο έως 31.10.2024 και τις μελέτες και τα έργα αποκατάστασης να ακολουθούν».

Επίσης, ο κ. Βρούτσης ενημέρωσε ότι εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης για την ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού κολυμβητηρίου. Η δε πρόταση, υποβλήθηκε μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, του περασμένου Σεπτεμβρίου…

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
Γεωργιος Καμμένος
να πειτε στον βρουτση οτι τον παιρνει.........
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3