Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 11-07-2018, 21:10
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στον «αέρα» βρίσκεται η προκήρυξη του έργου με τίτλο «Βελτίωση και άρση επικινδυνότητας παράκαμψης Αθαμανίου και οδικός Άξονας Αθαμανίου-Θεοδωριάνων» στον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων Άρτας. 

Το κείμενο της προκήρυξης έχει αποσταλεί ήδη προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «βάζοντας σε τροχιά υλοποίησης ένα έργο, για το οποίο υπήρξε συστηματική και συλλογική συνεργασία» της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών, της υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης (και βουλευτή Άρτας) Όλγας Γεροβασίλη, του βουλευτή Άρτας Βασίλη Τσίρκα και του Δήμου, όπως αναφέρει η ίδια η κ. Γεροβασίλη σε ανακοίνωσή της. 

Η κ. Γεροβασίλη υπενθυμίζει ακόμα ότι υπάρχει έγκριση δέσμευσης ποσού 8,85 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του έργου. Ως ημερομηνία κατάθεσης των οικονομικών προσφορών ορίστηκε η 27ηΑυγούστου 2018. 

Το έργο αφορά τη βελτίωση και την άρση επικινδυνότητας της οδικής σύνδεσης που περιλαμβάνει την παράκαμψη Αθαμανίου και το οδικό τμήμα που συνδέει τον οικισμό Αθαμανίου με τον οικισμό των Θεοδωριάνων, μήκους 14,8 χιλιομέτρων. Τα προς κατασκευή έργα αφορούν συγκεκριμένα: 

- Κατασκευή του ισόπεδου κόμβου στη συμβολή της παράκαμψης Αθαμανίου με την εθνική οδό Άρτας–Τρικάλων

-Ολοκλήρωση της παράκαμψης Αθαμανίου 2,8 χιλιομέτρων

-Αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης στο τμήμα της παράκαμψης Αθαμανίου 

-Βελτίωση και αποκατάσταση αστοχιών του οδικού τμήματος Αθαμανίου-Θεοδωριάνων, μήκους 12 χιλιομέτρων

Τέλος, σημειώνεται ότι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Οδικών Υποδομών, έχει αναλάβει, πέραν της χρηματοδότησης, και τη διαχείριση των διαδικασιών της εκτέλεσης του έργου.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα