Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θυμάστε την Μπιενάλε Δυτικών Βαλκανίων;

Εικόνα του άρθρου Θυμάστε την Μπιενάλε Δυτικών Βαλκανίων;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/09/2020, 23:16
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τον Οκτώβριο του 2018, τα Γιάννενα φιλοξένησαν την 1η Μπιενάλε Δυτικών Βαλκανίων, ένα εγχείρημα με «πυρήνα» το Εργαστήριο Ιστορίας της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Την περίοδο εκείνη, στην πόλη έγιναν διάφορα δρώμενα και κυρίως προκάλεσαν μια συζήτηση για τις δυνατότητες πολιτιστικής εξωστρέφειας που υπάρχουν.

Η 2η Μπιενάλε, όπως λέει και το όνομά της, ήταν να γίνει τον Οκτώβριο του 2020. Δεν θα γίνει λόγω των γνωστών πια συνθηκών, που οδηγούν αρκετά φεστιβάλ ή events στον δρόμο της ακύρωσης. Όπως έχει ανακοινωθεί από τη διοργάνωση, σχεδιάζεται μια νέα εκδήλωση «σε απάντηση της τρέχουσας κατάστασης», σε διαδικτυακό περιβάλλον.  

Προς το παρόν, η διοργάνωση υπενθυμίζει την παρουσία της με την έκδοση του πρώτου καταλόγου της Μπιενάλε Δυτικών Βαλκανίων.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει επιμελητικά κείμενα από τις εκθέσεις, τα συνέδρια και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Οκτώβριο του 2018 στα Γιάννενα, καθώς και προβληματισμούς και τεκμηρίωση από καλλιτέχνες, συμμετέχοντες, εθελοντές και διοργανωτές. Ο κατάλογος είναι στα αγγλικά και διατίθεται σε ψηφιακή μορφή. Είναι δε σχεδιασμένος και εικονογραφημένος από τον Μάρκο Καρέλλα και τον Χρήστο Κωτσίνη.

Μπορείτε να τον δείτε εδώ.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back