Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Θρίαμβος η συζήτηση»

Εικόνα του άρθρου «Θρίαμβος η συζήτηση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/07/2018, 12:18
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συνεχίζεται σήμερα στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη συνένωση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το ΤΕΙ Ηπείρου, καθώς και του Ιονίου Πανεπιστημίου με το αντίστοιχο ΤΕΙ. Σήμερα αναμένεται να τοποθετηθούν οι φορείς, μεταξύ των οποίων θα είναι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, οι σύλλογοι Διοικητικών Υπαλλήλων πανεπιστημίου-ΤΕΙ και άλλοι φορείς, επιστημονικοί και συνδικαλιστικοί.

Εισηγητής από κυβερνητικής πλευράς θα είναι ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος. Το νομοσχέδιο θα πάει στην ολομέλεια την προσεχή Τετάρτη.

Στο μεταξύ, στις πρώτες τοποθετήσεις του, ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου ευχαρίστησε τόσο τον πρύτανη του πανεπιστημίου Γιώργο Καψάλη, όσο και τον ομόλογό του στο ΤΕΙ Τάσο Τσίνα (καθώς και τους πρυτάνεις των ιδρυμάτων του Ιονίου), λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «είναι θρίαμβος η συζήτηση, οι συγκλίσεις, αυτό είναι ο θρίαμβος αυτών των επιτροπών και επιμένω, ότι το πιστώνεται η ακαδημαϊκή κοινότητα και τα πανεπιστήμια, που κακολογούνται τόσο πολύ», ξεκινώντας από την επισήμανση ότι «αρχίσαμε έχοντας διαφορετικές απόψεις».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back