Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΘΕΑΤΡΟ

Το «Θερινό Μαντείο»… πήγε Θεσσαλονίκη

Εικόνα του άρθρου Το «Θερινό Μαντείο»… πήγε Θεσσαλονίκη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/09/2018, 14:01
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τη Συνάντηση Νέων Καλλιτεχνών Νοτιοανατολικής Ευρώπης «Αρχαίο Δράμα και Πολιτική» διοργάνωσε για δεύτερη φορά το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνάντηση, συμμετείχε η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Ελένη Δημοπούλου, η οποία παρουσίασε τις δραστηριότητες του «Θερινού Μαντείου».

Το «Θερινό Μαντείο» είναι ένα εργαστήριο καλλιτεχνικής έρευνας για το αρχαίο δράμα που εγκαινίασε το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων, με τη στήριξη του Δήμου Ιωαννιτών και επιστημονική υπεύθυνη τη θεατρολόγο Δηώ Καγγελάρη, και που είναι ενταγμένο στο Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος του υπουργείου Πολιτισμού.

Το φετινό πρώτο «Θερινό Μαντείο» εστίασε στο θέμα «Τόπος των ήχων», συνδέοντας εμμέσως την αρχαία Δωδώνη με τη σπουδή του αρχαίου δράματος.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, καλωσόρισε τους 60 περίπου νέους σπουδαστές και καλλιτέχνες της 2ης Συνάντησης Νέων, που συμμετείχαν από διάφορες χώρες, όπως από την Ιταλία, τη Ρωσία, τη Λιθουανία, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, τη Βοσνία και φυσικά και από την Ελλάδα. Στη συνέχεια παρουσίασε μαζί με τον συνεργάτη-δραματολόγο, Τάσο Αγγελόπουλο, τη σημασία του Θερινού Μαντείου και του Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στο θέατρο της Δωδώνης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back