πλαισιο πισω tc1
ΘΕΑΤΡΟ

«Θερινό Μαντείο»: εργαστήρια για τους πολίτες

Εικόνα του άρθρου «Θερινό Μαντείο»: εργαστήρια για τους πολίτες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/07/2022, 14:53
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Για το «Θερινό Μαντείο 2022» που φέτος έχει τίτλο «Χορικό η πόλις μου» ετοιμάζεται το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Εκτός του βασικού κορμού των μαθημάτων που απευθύνονται σε ηθοποιούς, το ΔΗΠΕΘΕ οργανώνει εργαστήρια τα οποία προσφέρονται δωρεάν στους πολίτες –παιδιά και ενήλικες.

Τα εργαστήρια αυτά, όπως ανακοινώθηκαν, είναι:

1.Αντιγόνη για παιδιά.

«Γεννήθηκα για να αγαπώ. Όχι για να μισώ.»

i)Τμήμα παιδικό (8-12 ετών) και ii) τμήμα εφηβικό (13-18 ετών)

Περίοδος : 18-22 Ιουλίου/ Ώρες: 10:30-12 :00 (παιδικό) και 19:30-21:00 (εφηβικό)/ Χώρος: θα ανακοινωθεί σύντομα

Σε αυτά τα εργαστήρια, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και αξιοποιώντας τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος και θεατρικού παιχνιδιού θα γίνει διερεύνηση  ατομικά και συλλογικά του αρχαίου μύθου, του περιβάλλοντα χώρου και τους χαρακτήρες που τον πλαισιώνουν δημιουργώντας μία διαδρομή συναισθημάτων και κατανόησης νόμων, αρχών και αξιών. Οι εισηγήτριες των τμημάτων είναι Κωνσταντίνα Κωνσταντοπούλου (παιδικό) και Άννα-Μαρία Μπούτνιοκ (εφηβικό).

2.Αντιγόνη για την πόλη.

 «Άλλα για τον άνθρωπο ακόμα κι αν είναι σοφός δεν είναι ντροπή το να ‘χει κι άλλα να μάθει.»

Περίοδος: 18-20 Ιουλίου/ Ώρες: 18:30-20:00/ Χώρος: προαύλιο αρχοντικού Πυρσινέλλα

Δύο εργαστήρια, ένα διήμερο φωνητικής και ένα κινησιολογίας θα πραγματοποιηθούν για τους πολίτες, καλλιτέχνες και ερασιτέχνες της πόλης.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το βασικό γνώρισμα του αρχαίου δράματος, την ομαδικότητα. Μέσω της κίνησης στο χώρο και της μουσικότητα των χορικών αναδύεται η έννοια της ομάδας όπως αυτή μας έρχεται από το αρχαίο δράμα. Οι εισηγήτριες είναι η Γεωργία Τέντα (φωνητική) και η Κική Μπάκα (κινησιολογία).

*Τα εργαστήρια απευθύνονται σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες των Ιωαννίνων και δεν απαιτείται καμία εμπειρία στο χορό ή στη μουσική.

3.Θέατρο Φόρουμ και Δημοκρατία

Περίοδος: 18-20 Ιουλίου/ Ώρες: 17:00-22:00 (18&19/7) και 9:00-14:00 (20/7)/ Χώρος: θα ανακοινωθεί σύντομα

Το βιωματικό εργαστήριο «Θεάτρου Forum», θα επικεντρωθεί στο Θέατρο των Εικόνων και το Θέατρο Forum με στόχο την επιμόρφωση εκπαιδευτικών, ηθοποιών, καλλιτεχνών και όσων ενδιαφέρονται για τη συγκεκριμένη τεχνική. Απευθύνεται σε άτομα, με ή και δίχως προηγούμενη γνώση στο Θέατρο του Καταπιεσμένου, που ενδιαφέρονται να το εφαρμόσουν σε καλλιτεχνικές, ακτιβιστικές ή άλλες δράσεις. Στο τέλος του εργαστηρίου θα παρουσιαστεί και ένα «work in process» παράστασης Θεάτρου Forum. Η εισηγήτρια του εργαστηρίου είναι η θεατρολόγος Χριστίνα Κρίθαρη και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. 

Δηλώσεις συμμετοχής και περαιτέρω πληροφορίες στο e-mail: ergastiriadipethei@gmail.com (κατά τη δήλωση συμμετοχής, ζητείται η αναγραφή στο θέμα του e-mail του τίτλου του σεμιναρίου που ενδιαφέρει και στο κυρίως σώμα το όνομα και τα στοιχεία επικοινωνίας).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
δεη πισω Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3