Θερινές εκπτώσεις-καλοκαιρινή ακινησία

Εικόνα του άρθρου Θερινές εκπτώσεις-καλοκαιρινή ακινησία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/08/2018, 23:16

Η έννοια των εκπτώσεων πλέον είναι πολύ σχετική, καθότι εκτός από τις καθορισμένες περιόδους, οι προσφορές εκτείνονται σε όλο το χρόνο σχεδόν. Οι θερινές εκπτώσεις πάντως, συνεχίζουν να μην είναι το δυνατό σημείο της αγοράς, ούτε της γιαννιώτικης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ, στις καλοκαιρινές εκπτώσεις ο τζίρος έπεσε περίπου 10% σε σχέση με πέρυσι, ενώ σχεδόν στα μισά περσινά, κινήθηκε ο τζίρος στην Άρτα. Στα ίδια επίπεδα, ανέφερε κίνηση η Ηγουμενίτσα, ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία από την αγορά της Πρέβεζας, στο δελτίο της ΕΣΕΕ. Τα στοιχεία τα συγκεντρώνει η ένωση με τηλεφωνική έρευνα με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου σε τυχαίο δείγμα 250 εμπορικών επιχειρήσεων σε παραδοσιακές εμπορικές αγορές αστικών κέντρων της χώρας, στρωματοποιημένο ανά κλάδο δραστηριότητας και μεγάλη γεωγραφική περιοχή.

Η γενική εικόνα σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, είναι κάμψη 1%-10% σε σχέση με πέρυσι, πανελλαδικά.

Επίσης, στις «ανοιχτές Κυριακές» η κατάσταση παραμένει ίδια: Το 60% των επιχειρήσεων αναφέρει ότι δεν υπάρχει βελτίωση και μόλις το 6% ότι το κυριακάτικο άνοιγμα έχει συμβάλει πολύ. Η γενική εικόνα από τη φετινή καλοκαιρινή «ανοιχτή Κυριακή», είναι μάλλον αδιάφορη.

Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία:

  • Το 48% πλήρωσε με πιστωτικές κάρτες
  • Η καλύτερη περίοδος ήταν από 9 έως 31 Ιουλίου
  • Τα μεγαλύτερα ποσοστά έκπτωσης ήταν 21%-40%
  • Το 60% δήλωσε ότι η κίνηση ήταν κατώτερη της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back