Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Φεστιβάλ ΚΝΕ με Νέγκα και Θηβαίο

Εικόνα του άρθρου Φεστιβάλ ΚΝΕ με Νέγκα και Θηβαίο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/09/2018, 19:38
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου, η Τομεακή Επιτροπή Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας του ΚΚΕ πραγματοποιεί το 44ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή στο πάρκο Λιθαρίτσια, στα Γιάννενα. Φέτος, το φεστιβάλ είναι ξεχωριστό, καθώς γιορτάζονται τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ και τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ.

Παράλληλα, το ΚΚΕ θα τιμήσει την Ευτυχία Πρίντζου, τη γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ που εκτελέστηκε κατά τον εμφύλιο πόλεμο στο Σταυράκι, το 1948, μετά από μια δίκη-παρωδία στο έκτακτο στρατοδικείο των Ιωαννίνων. «Πάνω απ’ όλα πιστεύουμε ότι σε συνθήκες που η ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεση οξύνεται μαζί με τα λαϊκά προβλήματα, η γνώση της ιστορίας  είναι πηγή αντοχής και δύναμης για το λαό μας, προκειμένου ν’ αλλάξει τη μοίρα του φτιάχνοντας μια κοινωνία που ο ίδιος  θα καρπώνεται τον πλούτο που παράγει και θα είναι ο αφέντης στον τόπο του» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση. Για την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, στις 10.30 το πρωί, το ΚΚΕ έχει προγραμματίσει εκδήλωση τιμής στο μνημείο των εκτελεσθέντων στο Σταυράκι.

Στο μεταξύ, μία μέρα πριν, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στα Λιθαρίτσια, στο πλαίσιο του φεστιβάλ, θα γίνει ομιλία του Νίκου Σοφιανού. Από το φεστιβάλ της ΚΝΕ, δεν θα μπορούσε να λείψει το μουσικό μέρος. Αύριο το βράδυ, 14 Σεπτεμβρίου, στο πάρκο Λιθαρίτσια θα δώσει συναυλία η ερμηνεύτρια Γιώτα Νέγκα, ενώ την επόμενη μέρα, Σάββατο, ο Χρήστος Θηβαίος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3