ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Θέλω να μάθω την αλήθεια…»

Εικόνα του άρθρου «Θέλω να μάθω την αλήθεια…»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/04/2019, 17:14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η δυσκολότερη δίκη των τελευταίων ετών ξεκίνησε στο δικαστικό μέγαρο Ιωαννίνων. Πρόκειται για τη «δεύτερη δίκη Γιακουμάκη», η οποία θα αναζητήσει άμεσες ευθύνες για το χαμό του σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Η διαφορά είναι ότι πλέον δεν διώκονται άνθρωποι για διοικητικές ευθύνες, αλλά αναζητούνται άμεσες ευθύνες πλέον, με κατηγορούμενους σπουδαστές της σχολής, εκείνη την εποχή.

Η δίκη ξεκίνησε με τις καταθέσεις της μητέρας και του πατέρα του Γιακουμάκη. Ενδεικτικό της φόρτισης είναι ότι οι δικηγόροι υπεράσπισης ξεκινούσαν τις ερωτήσεις τους με μόνιμη σχεδόν εισαγωγή για το σεβασμό στους γονείς του παιδιού που χάθηκε και την κατανόησή τους.

Οι εντάσεις πάντως δεν έλειψαν κατά τη διάρκεια της πρωινής συνεδρίασης του δικαστηρίου, χωρίς ωστόσο να ξεπεράσουν ποτέ τα όρια.

Η αίσθηση της παρουσίας της προηγούμενης δίκης, ήταν έντονη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η μητέρα του Γιακουμάκη αναφέρθηκε στο ιστορικό και πώς έμαθε από την υπεύθυνη της εστίας της σχολής ότι ο γιος της γινότανε στόχος παρενοχλήσεων και ότι άλλαξε δωμάτιο. Τα συγκεκριμένα περιστατικά ωστόσο, μαθεύτηκαν μετά την εξαφάνιση του Γιακουμάκη.

Ο πατέρας του αδικοχαμένου σπουδαστή είπε επανειλημμένα ότι ο στόχος του είναι να μάθει την αλήθεια και τους λόγους για τους οποίους έχασε το παιδί του.

Είπε ακόμα ότι ο γιος του δεν του ανέφερε ότι υπήρχαν προβλήματα, αλλά και ότι οι αρχές της σχολής, όταν ενημέρωσαν για τα επεισόδια, επικαλέστηκαν το νεαρό της ηλικίας των σπουδαστών.

Μια από τις πιο συγκλονιστικές  στιγμές της κατάθεσής του είναι όταν διερωτήθηκε «από πότε η ευγένεια και ο σεβασμός γίνανε μειονεκτήματα;». Πρόσθεσε δε ότι διαχωρίζονται οι έννοιες και τα πειράγματα, ειδικά όταν αυτά γίνονται συνεχή και ξεπερνάνε τα όρια της πλάκας. Πρόσθεσε ακόμα ότι ο γιος του «προειδοποιήθηκε» πως αν άλλαζε δωμάτιο δεν θα τον κάνανε πλέον παρέα οι υπόλοιποι του «κύκλου» του. Επίσης ανέφερε, επιφυλασσόμενος, ότι αργότερα δεν δέχονταν στο τραπέζι το γιο του, χαρακτηρίζοντάς τον «ρουφιάνο».

Έκλεισε λέγοντας ότι δεν ντρέπεται ούτε για την καταγωγή του από την Κρήτη, ούτε για το γιο του…

Το δικαστήριο διέκοψε για τη Δευτέρα 8/4  το μεσημέρι.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back