Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Θεατρικές και μη «Όρνιθες»

Εικόνα του άρθρου Θεατρικές και μη «Όρνιθες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/10/2019, 15:10
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στην «Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2019» συμμετέχει και ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, στις 5 και 6 Οκτωβρίου με τη διοργάνωση εκδηλώσεων.

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο Νησί, και το πρόγραμμα έχει ως εξής:

10:00-17:00: ξεναγήσεις στο Κέντρο Πληροφόρησης Λίμνης Παμβώτιδας,

17:00-18:30: παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπιο και κιάλια

18:30-20:00: θεατρική παράσταση «Όρνιθες» του Αριστοφάνη σε διασκευή Γιάννη Καλατζόπουλου από το Νεανικό Τμήμα του θεατρικού εργαστηρίου «Θεατρική Συμπαιγνία».

Σκηνοθεσία: Γιολάντα Καπέρδα-Άρης Σπυρόπουλος

Μουσική και διδασκαλία χορικών: Άκης Σιούτης

Επιμέλεια κίνησης: Γιολάντα Καπέρδα-Ελεονώρα Ηλία

Διδασκαλία παρόδου: Αναστασία Θεοφανίδου

Παίζουν: Θωμάς Ζήσης, Δήμητρα Κιτσάκη, Παναγιώτα Κοσμά, Κάτια Κωστούλα, Δανάη Ντάγκα, Μαρία Ντούρου, Έλλη Πέτσιου, Χριστίνα Ρίζου

Η υπόθεση: Ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης, θέλοντας να ζήσουν σε έναν καλύτερο κόσμο, φτάνουν στη χώρα των πουλιών. Εκεί θα φτιάξουν μια καινούργια πολιτεία, χωρίς πολέμους, μίση και οικονομικά προβλήματα.

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, οι εκδηλώσεις θα γίνουν στον εκθεσιακό χώρο «Δημήτρης Χατζής» στα παλιά σφαγεία. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

10:30-12:00: παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπιο και κιάλια

10:30-12:00: παιδικά εργαστήρια (μάσκες πουλιών, κατασκευές με θέμα τα πουλιά) και περιβαλλοντικά παιχνίδια («η λίμνη επικεφαλής», «διασχίζω τη Λίμνη»…)

12:00-13:00: θεατρική παράσταση «Όρνιθες» του Αριστοφάνη σε διασκευή για παιδιά από τη Σοφία Ζαραμπούκα) που παρουσιάζει η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Γονέων του 8oυ Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, που επιμελήθηκε το θεατρικό εργαστήρι «Θεατρική Συμπαιγνία».

Σκηνοθεσία και επιμέλεια κειμένου: Γιολάντα Καπέρδα, Στέλλα Κατσαρού

Παίζουν: Γιώργος Αλατζόγλου, Ελίνα Αναστασάκη, Θανάσης Γεωργοκίτσος, Χρήστος Έξαρχος, Θάλεια Ζαφείρη, Ηλίας Ζαφείρης, Δανάη Ζώη, Νεφέλη Ζώη, Νεφέλη Κοσμά, Ηρώ-Μαρία Λέττα, Αντωνία Ντίνου, Ανδρέα Σταύρου.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών, αποτελεί την πρώτη δράση παγκόσμιας εμβέλειας που διοργανώθηκε από τη BirdLifeInternational και η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 9-10 Οκτωβρίου 1993 σε περισσότερες από 100 χώρες. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο, το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, με στόχο την ενημέρωση-ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών, καθώς και των περιοχών αναπαραγωγής τους.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back