Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Θα πετάει... από τον Ιούνιο του 2017

Εικόνα του άρθρου Θα πετάει... από τον Ιούνιο του 2017
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/11/2016, 16:14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τον Ιούνιο του 2017 θα αποκτήσει το αεροδρόμιο Ιωαννίνων ένα πλήρες σύστημα προσέγγισης αεροσκαφών που θα αποκαταστήσει την πτητική του λειτουργικότητα. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) Κωνσταντίνος Λυντζεράκος σε απαντητική του επιστολή στον βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στέφο.

Το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, όπως και άλλα τρία αεροδρόμια της χώρας (Θεσσαλονίκης, Κω και Μυτιλήνης), έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Horizon2020 με αντικείμενο την εγκαταστάση συστήματος Blue GNSS για την προσέγγιση των αεροσκαφών. Σύμφωνα με τον κ. Λιντζεράκο, το αεροδρόμιο Ιωαννίνων βρίσκεται σε πρώτη προτεραιότητα έναντι των άλλων τριών, χωρίς να εξηγήσει... την προτίμηση αυτή. Αναμφίβολα, μεγάλο ρόλο έχει παίξει και η πίεση που ασκούν οι τοπικές αρχές και δη ο δήμος Ιωαννιτών (την άνοιξη είχε γίνει και ανοιχτή επιστολή των τοπικών φορέων προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας την παρέμβασή του). Ο κ. Λιντζεράκος επισημαίνει ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου έγιναν συσκέψεις στην οποία συμμετείχαν ο Έλεγχος Εναέριας Κυκλοφορίας καιθώς και ο αερομεταφερέας που επιχειρεί στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο (Olympic Air). Από τις εν λόγω συσκέψεις πάντως δεν προέκυψε κάτι το συγκλονιστικό, όπως προκύπτει τουλάχιστον από την απαντητική επιστολή του διοικητή της ΥΠΑ: «Στην εν λόγω διαπιστώθηκε ότι οι νέες διαδικασίες θα επιφέρουν σημαντικές βελτιώσεις στους περιορισμούς και τα ελάχιστα των ήδη υφισταμένων συμβατικών διαδικασιών οι οποίες βασίζονται στο λειτουργούν σύστημα VOR/DME του αεροδρομίου». Ο κ. Λιντζεράκος σημειώνει ακόμα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του κ. Στέφου, ότι η ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης στον νέο πύργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2016.

Ο βουλευτής Ιωαννίνων, σε γραπτή του δήλωση για τις εξελίξεις σχετικά με την πτητική λειτουργικότητα του αεροδρομίου, σημειώνει: «Η εξέλιξη αυτή μας προκαλεί βαθιά ικανοποίηση διότι ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για ένα χρονίζον πρόβλημα βαίνει προς την οριστική του επίλυση».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back