Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Θ. Πλεύρης: Λίγο πριν την επίταξη ιδιωτών γιατρών

Εικόνα του άρθρου Θ. Πλεύρης: Λίγο πριν την επίταξη ιδιωτών γιατρών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/11/2021, 14:05
ΕΛΛΑΔΑ

«Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ αλλά το προσωπικό που απαιτείται εκεί. Κρίσιμη είναι η ενίσχυση στις εφημερίες, από τις ιδιωτικές κλινικές», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ για το ζήτημα με τις νοσηλείες ασθενών covid στις ΜΕΘ.

Ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πως οι ιδιώτες θα πρέπει να αποφασίσουν άμεσα εάν θα καλύψουν θέσεις οικειοθελώς. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπε, «την ερχόμενη εβδομάδα ενεργοποιείται επίταξη σε ειδικές κατηγορίες, ξεκινώντας από τη Βόρεια Ελλάδα». 

«Τα μέτρα επιτάξεων δεν είναι αρεστά, αλλά τα κίνητρα συμπεριλαμβάνουν υπερδιπλάσια χρήματα. Αντιλαμβανόμαστε ότι για 2-3 μήνες θα πάει πίσω η ιδιωτική τους δουλειά, αλλά καλούμε ιδιώτες έστω και για μερική απασχόληση», πρόσθεσε.


Μέχρι το Σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκο Νίτσα, στο ΑΠΕ, το υπουργείο Υγείας έδωσε προθεσμία μέχρι το Σαββατοκύριακο στους ιδιώτες γιατρούς να προσέλθουν εθελοντικά προκειμένου να στηρίξουν τα δημόσια νοσοκομεία των περιοχών που δέχονται πιέσεις, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων Covid, κι εφόσον δεν υπάρξει ανταπόκριση, την ερχόμενη εβδομάδα θα προχωρήσει σε επιτάξεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back