ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Θ. Παφίλης: «Να απαλλαγούν οι λαοί από Πούτιν και Ζελένσκι»

Εικόνα του άρθρου Θ. Παφίλης: «Να απαλλαγούν οι λαοί από Πούτιν και Ζελένσκι»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/04/2022, 11:11
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στη φοιτητική λέσχη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έκανε το ΚΚΕ την ετήσια συνεστίασή του, με ομιλητή τον Θανάση Παφίλη, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και μέλος της ΚΕ του κόμματος.

Ο κ. Παφίλης συνάντησε τους εργαζόμενους-ες της λέσχης και τους παρέδωσε συμβολικά δώρα για τη στήριξή τους στη διεξαγωγή της συνεστίασης.

Μιλώντας για την ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή, υπερασπίστηκε ως δικαιωμένη, την απόφαση του ΚΚΕ να μην παραστεί, ελέω παρέμβασης μαχητών του νεοναζιστικού συντάγματος Αζόφ.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι «ο λαός δεν πρέπει να διαλέξει ληστή - ιμπεριαλιστή» και την ευχή «ο ουκρανικός και ρωσικός λαός να απαλλαγούν από κυβερνήσεις τύπου Ζελένσκι και Πούτιν».

Στη συνέχεια, είπε ότι για έναν «πόλεμο για τη ελευθερία», λέγοντας μεταξύ άλλων ότι σε μια πλούσια χώρα, όπως η Ουκρανία, οι κάτοικοί της ζούνε με 300 ευρώ. Επίσης, τόνισε ότι «οι ιμπεριαλιστές χρησιμοποιούν τα ίδια προσχήματα για τα εγκλήματά τους» αναφερόμενος στο Κόσοβο και τα ρωσικά επιχειρήματα για το Ντονμπάς και πρόσθεσε ότι «ως απάντηση σε όσους δικαιολογούν την ιμπεριαλιστική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία ότι το σημερινό καθεστώς του Πούτιν έχει υιοθετήσει όλο τον αντικομμουνισμό του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ενώ υποκριτικά αξιοποιεί τα αντιφασιστικά συναισθήματα του ρωσικού λαού την ώρα που συνεργάζεται με ακροδεξιές και φασιστικές ομάδες στη Ρωσία και όλη την Ευρώπη».

Για την ακρίβεια, ο κ. Παφίλης είπε ότι αυτή προϋπήρχε του πολέμου και ότι θα διευκολυνθεί η «πράσινη μετάβαση που συνοδεύεται με τεράστιες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, το φυσικό αέριο, στα καύσιμα συνολικά, πέρα από τις συνέπειες της επισιτιστικής κρίσης».

Προειδοποίησε δε ότι ο ελληνικός λαός «από τη μία έχει να αντιμετωπίσει έναν εσωτερικό πόλεμο που διεξάγεται σε βάρος του για να του φορτώσουν τις συνέπειες της ακρίβειας και του πολέμου και από την άλλη πρέπει να απορρίψει το παζάρι πόσα θα χάσει με την ψεύτικη δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν λεφτά».

Τέλος, κάλεσε σε στήριξη του ΚΚΕ υπογραμμίζοντας ότι «πρωταγωνιστεί στα καθημερινά προβλήματα».

Η γραμματέας της ΤΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ Μαρία Ανδρεάδου που άνοιξε την εκδήλωση, κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στην σύσκεψη φορέων που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων την Τετάρτη 13/4, 7:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ακρίβειας και στη συγκέντρωση στις 16/4, στο Άκτιο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back