ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Θ. Μπέγκας: «Όχι» στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού

Εικόνα του άρθρου Θ. Μπέγκας: «Όχι» στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/03/2020, 15:37
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη θετική της ψήφο σε όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, και στο έκτακτο για την αποδοχή επιχορήγησης για την πρόληψη εξάπλωσης της πανδημίας, όχι όμως στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού, έδωσε η παράταξη Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα.

Ο επικεφαλής της παράταξης Θωμάς Μπέγκας, είχε αποστείλει επιστολή στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Παπαγεωργίου από την περασμένη Τρίτη, απαντώντας σε αντίστοιχη επιστολή.

Ενημέρωσε εκεί, ότι η παράταξη προτίθεται να απέχει από την ψηφοφορία για την έγκριση της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού.

Οι λόγοι είναι ότι η παράταξη δεν μπορεί να συνεδριάσει και να μελετήσει σε βάθος το θέμα και μετά να καταθέσει τις προτάσεις της για «μια τόσο μεγάλη αναμόρφωση» όπως τονίζει, αλλά και γιατί θεωρεί ότι το συγκεκριμένο θέμα «επιβάλει τη διεξαγωγή διαλόγου, την υποβολή ερωτημάτων και στη συνεχεία την κατάθεση εναλλακτικών προτάσεων πριν ψηφιστεί, κάτι που δεν ήταν δυνατόν να γίνει σε μια δια περιφοράς συνεδρίαση».

Όπως αναφέρει ο κ. Μπέγκας, το σκεπτικό έγινε δεκτό από τη δημοτική αρχή, η οποία προχώρησε στον περιορισμό των θεμάτων τόσο στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής όσο και σε αυτή του δημοτικού συμβουλίου, σε σχέση με τις αρχικές κοινοποιηθείσες ημερήσιες διατάξεις.

«Είχαμε προτείνει στη δημοτική αρχή να αποσύρει το συγκεκριμένο θέμα ή να μην προχωρήσει σε τόσο μεγάλη αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε κι έτσι δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να απέχουμε της ψηφοφορίας» αναφέρει.

Επίσης, η παράταξη τονίζει ότι παρακολουθεί τις κινήσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και είναι πρόθυμη να συμβάλλει σε ό,τι της ζητηθεί.

«Τέλος, δεν μπορούμε παρά να νοιώθουμε ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί η προσπάθεια που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια για την οργάνωση και στήριξη των κοινωνικών δομών του Δήμου αποδεικνύεται σήμερα πιο χρήσιμη από ποτέ» αναφέρει.

Εύχεται «από καρδιάς δύναμη και κουράγιο σε όλους όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, αλλά και σε ολόκληρη τη γιαννιώτικη κοινωνία που δίνει τη δική της μάχη σε αυτές τις πρωτόγνωρες στιγμές».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back