ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Θ. Μπέγκας: «Και άλλες αρμοδιότητες φεύγουν από το δημοτικό συμβούλιο»

Εικόνα του άρθρου Θ. Μπέγκας: «Και άλλες αρμοδιότητες φεύγουν από το δημοτικό συμβούλιο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/12/2021, 20:59
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με αφορμή νέες «εκχωρήσεις» εξουσιών σε επιτροπές των Δήμων, οι οποίες αφαιρούνται από τα δημοτικά συμβούλια, ο επικεφαλής της Ενότητας Πολιτών Θωμάς Μπέγκας κάλεσε το σώμα αντιδράσει, σε συνδυασμό με τη μείωση των ΚΑΠ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι αιχμές του κ. Μπέγκα ήταν και κατά της δημοτικής αρχής, η οποία έχει υιοθετήσει πολιτικά τις αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις του υπουργού κ. Θεοδωρικάκου, με τις οποίες άλλαξε το αποτέλεσμα των εκλογών.

«Μέρες που είναι λοιπόν, ας βγάλουμε μια αναμνηστική φωτογραφία ως δημοτικό συμβούλιο κι ας επανέλθουμε μετά από δύο χρόνια με νέα σύνθεση για να λάβουμε σοβαρές αποφάσεις που αφορούν τον τόπο» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπέγκας.

Αναφέρθηκε δε στον πρώτο αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ που κατήγγειλε, παρότι προσκείμενος στο κυβερνητικό «στρατόπεδο», τις ελλείψεις προσωπικού και τη θέση του Υπουργείου Εσωτερικών. Το υπουργείο είναι αντίθετο στις προσλήψεις και προκρίνει συγχωνεύσεις υπηρεσιών. «Η δημοτική αρχή των Ιωαννίνων όμως δεν βγάζει άχνα για όλα αυτά», κατέληξε ο κ. Μπέγκας.

Αργότερα ο κ. Ελισάφ απάντησε λέγοντας ότι θα θέσει στον πρωθυπουργό ζητήματα όπως η πρόσληψη προσωπικού «με οποιονδήποτε τρόπο», όπως είπε.

Ο κ. Μπέγκας αναφέρθηκε στις πλημμύρες και ζήτησε ενημέρωση από τη δημοτική αρχή για την εφαρμογή μελετών αντιπλημμυρικής προστασίας. Η γενική θέση της δημοτικής αρχής ήταν ότι δεν υπήρξαν προβλήματα στον αστικό ιστό.

Για τα led, ο κ. Μπέγκας, με αφορμή την ένταξη του έργου της Άρτας στο ΕΣΠΑ,  είπε ότι «την ώρα που η ενεργειακή κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη, η δημοτική αρχή δεν έχει προχωρήσει ούτε βήμα για το έργο της αντικατάστασης των λαμπτήρων με νέους τεχνολογίας led. Αντίθετα έφερε την πρώτη αύξηση των δημοτικών τελών μετά την εποχή Γκόντα παράλληλα με πρωτόγνωρες αστοχίες στην εκτέλεση του προϋπολογισμού».

Τέλος, αναφέρθηκε στην καθυστέρηση των εργασιών στη λεωφόρο Γράμμου, καθώς και καθυστερήσεις στο τμήμα αδειοδότησης ανελκυστήρων. Για το δεύτερο, ο κ. Ελισάφ απέδωσε την κατάσταση σε ένα μαζικό αίτημα αδειοδότησης που ήρθε στην υπηρεσία, για το πρώτο, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος είπε ότι όντως, υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση από τον εργολάβο και έχουν δρομολογηθεί διοικητικοί χειρισμοί για να ξεκινήσει το έργο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back