Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Θ. Μπέγκας: «Αντίπαλος ή σύμμαχος ο Δήμος Ιωαννιτών;»

Εικόνα του άρθρου Θ. Μπέγκας: «Αντίπαλος ή σύμμαχος ο Δήμος Ιωαννιτών;»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/04/2020, 19:55
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για «λαϊκισμό» και «επικοινωνιακά κόλπα» κατηγορεί τη δημοτική αρχή Ιωαννίνων ο αντιπρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Ηπείρου και επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» Θωμάς Μπέγκας. Η κριτική του κ. Μπέγκα αφορά τον τρόπο με τον οποίο η δημοτική αρχή του κ. Ελισάφ χειρίζεται το θέμα των αποφάσεων του Φορέα Διαχείρισης για την εφαρμογή ενιαίας τιμολογιακής πολιτικής.

Στην ανακοίνωσή του υπενθυμίζει τις ενέργειες της δημοτικής αρχής: από ένα δελτίο το Δημαρχείο όπου διατυπωνόταν η αντίθεσή της και το «κατηγορώ» της κατά του κ. Μπέγκα και την επιλογή διενέργειας εσωτερικής αλληλογραφίας με τον Φορέα μέσω μιας επιστολής που έφερε την υπογραφή 7 δημάρχων μέχρι τη δημοσιοποίηση μιας νέας επιστολής του κ. Ελισάφ και άλλων 6 δημάρχων και την προσφυγή του Δήμου Ιωαννιτών στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την ακύρωση της απόφασης του Φορέα.

Σε αυτό το σημείο, ο κ. Μπέγκας επισημαίνει ότι η απόφαση του Φορέα Διαχείρισης για την ενιαία τιμολογιακή πολιτική «αποτελεί σχέδιο τιμολογιακής πολιτικής το οποίο έχει αποσταλεί στα Δημοτικά Συμβούλια όλων των Δήμων της Ηπείρου για να διατυπώσουν τις απόψεις τους, μέσα στα χρονικά περιθώρια που ορίζει ο νόμος».

Ως αντιπρόεδρος του Φορέα, επισημαίνει ότι ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και επαναλαμβάνει τα προβλεπόμενα σε σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Επί της ουσίας, ο κ. Μπέγκας θέτει δύο ερωτήματα προς τη δημοτική αρχή: Αν τελικά αντιλαμβάνεται τον περιφερειακό Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, μέλος του οποίου είναι ο Δήμος Ιωαννιτών, ως αντίπαλο και αν έχει σκοπό να καταθέσει μια συγκροτημένη πρόταση για τη διερεύνηση διαφορετικής τιμολογιακής πολιτικής.

«Οι απόψεις τις οποίες κατέθεσα με αυτή την ανακοίνωση είναι προσωπικές και δεν δεσμεύουν το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης. Οι αποφάσεις του Φορέα λαμβάνονται συλλογικά και δημοκρατικά» ξεκαθαρίζει τέλος ο κ. Μπέγκας.  


*Φωτογραφία αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back