ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Θ. Μανταλόβας: «Απαιτείται σχέδιο ενίσχυσης των παραμεθόριων περιοχών»

Εικόνα του άρθρου Θ. Μανταλόβας: «Απαιτείται σχέδιο ενίσχυσης των παραμεθόριων περιοχών»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/04/2023, 15:39
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΕΚΛΟΓΕΣ

Την ανάγκη ύπαρξης ενός μόνιμου πλαισίου εθνικής και περιφερειακής πολιτικής για τις παραμεθόριες περιοχές, με σαφείς προτεραιότητες, κοστολογημένες δράσεις και προσδιορισμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, επισημαίνει ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων με το ΠΑΣΟΚ Θανάσης Μανταλόβας, με αφορμή περιοδεία του στο Πωγώνι.

Για τη δημιουργία του πλαισίου αυτού, ο κ. Μανταλόβας εκτιμά ότι απαιτείται η δέσμευση κοινοτικών, περιφερειακών και εθνικών πόρων για την υλοποίηση τοπικών αναπτυξιακών προγραμμάτων που θα δημιουργούν αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας και ελκυστικές συνθήκες διαβίωσης και η διασφάλιση προσιτής και ασφαλούς στέγασης σε νέα ζευγάρια όπως και η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης.

Ο κ. Μανταλόβας άσκησε κριτική στις πολιτικές επιλογές της ΝΔ: «Το ζοφερό οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον στη χώρα μας, συμπληρώνεται με τον παραγκωνισμό, την αδιαφορία και την πολιτική αδράνεια της κυβέρνησης, για όσα περίμενε και δικαιούται η Ήπειρος, τα Γιάννενα, το Πωγώνι. Η δημογραφική συρρίκνωση του πληθυσμού και η εγκατάλειψη της περιοχής και του νομού όσον αφορά την υλοποίηση των αναγκαίων υποδομών είναι συνθήκες που εντείνουν την κοινωνική ερημοποίηση και τον οικονομικό μαρασμό του τόπου».

Ο υποψήφιος βουλευτής είχε συνάντηση και με τον δήμαρχο Πωγωνίου Κώστα Καψάλη και τους αντιδημάρχους Νίκο Γαλίτση και Τέλη Βίλη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back