ΓΙΑΝΝΕΝΑ

70.000 πρόστιμο στο Υπουργείο Υποδομών για τα διόδια της Εγνατίας

Εικόνα του άρθρου 70.000 πρόστιμο στο Υπουργείο Υποδομών για τα διόδια της Εγνατίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/06/2024, 15:28
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Όπως ενημερώνει η Περιφέρεια Ηπείρου με ανακοίνωσή της, το ΣτΕ επικύρωσε ποινή 70.000 ευρώ στο Υπουργείο Υποδομών για τη μη εφαρμογή της απαλλαγής των κατοίκων του νομού Ιωαννίνων από τα διόδια της Εγνατίας (Τύρια, Παμβώτιδα, Μαλακάσι).

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου (13/6) και τα χρήματα του προστίμου κατανέμονται «συμμέτρως υπέρ της Περιφέρειας Ηπείρου και λοιπών φυσικών και νομικών προσώπων και συνδικαλιστικών οργανώσεων που συμμετείχαν υποστηρικτικά στην αίτηση που είχε ασκήσει η Περιφέρεια στο ΣτΕ, όπως εργαζόμενοι σε Δήμους, εκπαιδευτικοί, ενώσεις εκπαιδευτικών, επαγγελματίες αυτοκινητιστές κλπ».

Η Περιφέρεια σημειώνει ακόμα ότι η απόφαση «ανοίγει διάπλατα την πόρτα διεκδικήσουν δικαστικά όλοι οι κάτοικοι της περιφερειακής ενότητας Ιωαννίνων τα τέλη διοδίων που έχουν καταβάλλει κατά τις διελεύσεις τους από τους σταθμούς διοδίων Τύριας, Δροσοχωρίου και Μαλακασίου την τελευταία πενταετία, καθώς επίσης και για την ηθική βλάβη, την προσβολή, δηλαδή, που έχουν υποστεί από την αδικαιολόγητη, όπως την χαρακτήρισε το Ανώτατο Ακυρωτικό της χώρας, άρνηση του Υπουργείου να χορηγήσει και σε αυτούς απαλλαγή από την καταβολή διοδίων τελών».

Προσθέτει ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων έχει ανταποκριθεί στο αίτημα για την ανάληψη πρωτοβουλίας άσκησης ομαδικών αγωγών και ο Δικηγορικός Σύλλογος ανταποκρίθηκε.

Φυσικά, η νομική προσφυγή έχει έξοδα, σε μια εποχή που οι οδηγοί θα πρέπει να πληρώνουν ακόμα ακριβότερα διόδια, μέσα στο νομό Ιωαννινων, στην ιδιωτική πλέον Εγνατία. Εκεί, η Περιφέρεια Ηπείρου δεν κάνει κάποια ιδιαίτερη νουθεσία…



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3