ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

5ο Δημοτικό Σχολείο: Διάκριση σε διαγωνισμό ανακύκλωσης μπαταριών

Εικόνα του άρθρου 5ο Δημοτικό Σχολείο: Διάκριση σε διαγωνισμό ανακύκλωσης μπαταριών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/11/2023, 09:11
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την 4η θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό ανακύκλωσης μπαταριών «Μεγάλοι μικροί κυνηγοί» που διοργανώνει η ΑΦΗΣ, πήρε το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων (Βαλάνειο).

Οι μαθητές συγκέντρωσαν 590kg μπαταριών προς ανακύκλωση.

Τα δώρα των μαθητών ήταν μπλουζάκια με το λογότυπο της δράσης και ένας εκτυπωτής/σαρωτής για το σχολείο.

Η διεύθυνση του σχολείου, στην ανακοίνωσή της, αναφέρει τους λόγους για τους οποίους στηρίζει τη συμμετοχή μαθητών/τριών σε τέτοιου είδους δράσεις.

«Η επιλογή των διδασκόντων του σχολείου μας να εμπλέκουν τους μαθητές και τις μαθήτριες σε δράσεις που αφορούν τα ιδιαίτερα οξυμένα περιβαλλοντικά ζητήματα, όχι μόνο ευαισθητοποιεί τα παιδιά αλλά τους επιτρέπει να κατανοήσουν ότι όλοι μας είμαστε μέρος της λύσης αυτών. Η συμμετοχή των μαθητριών και των μαθητών μας, σε τέτοιες βιωματικές δράσεις αποτελεί προτεραιότητα για το σχολείο μας.

Οι δεξιότητες που διδάσκονται, αναπτύσσονται και αποκτώνται μέσα από την βιωματική μάθηση είναι δεξιότητες που επεκτείνονται πολύ πέρα από το στενό περιβάλλον και τα όρια της τάξης και του βιβλίου» αναφέρει εκ μέρους του σχολείου η διευθύντρια Γεωργία Πάνου.

Η διεύθυνση του σχολείου επισημαίνει ακόμα ότι στο σχολείο η γωνιά της ανακύκλωσης στο σχολείο, που ξεκίνησε με το χαρτί και το πλαστικό, περιλαμβάνει πια τις μπαταρίες και τις μικρές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές οικιακές συσκευές.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back