πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

4,4 εκατ. ευρώ για ενεργειακή αναβάθμιση

Εικόνα του άρθρου 4,4 εκατ. ευρώ για ενεργειακή αναβάθμιση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/06/2019, 20:31
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα καλά νέα για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων συνεχίζονται. Το υπουργείο Οικονομίας ανακοίνωσε την ένταξη των πρώτων 14 δημόσιων νοσοκομείων στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση. Ένα από αυτά είναι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, για το οποίο εγκρίθηκε έργο με προϋπολογισμό 4.436.904,00 ευρώ.

Για τα 14 νοσοκομεία, ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 45,6 εκατ. ευρώ.

«Κάνουμε ένα βήμα στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου που περιλαμβάνει την ενεργειακή αναβάθμιση και την εξοικονόμηση ενέργειας δημόσιων κτιρίων και το οποίο έχουμε επεξεργαστεί με τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Σταθάκη. Αρχίζουμε από τα νοσοκομεία, αλλά ο στόχος είναι να επεκταθεί γρήγορα και σε άλλες εγκαταστάσεις» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης.

Η χρηματοδότηση για τα νοσοκομεία καλύπτει ποσοστό 100% και αφορά την υλοποίηση παρεμβάσεων στις κατηγορίες: ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμηση ενέργειας, εγκατάσταση Μονάδων Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού-Θερμότητας (ΣΗΘΥΑ) και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), και τέλος αντικατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Για τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης αποτελούσε βασική προτεραιότητα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3