Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Ξεπερνούν τα 10 μέτωπα φωτιάς στη Ζάκυνθο

Εικόνα του άρθρου Ξεπερνούν τα 10 μέτωπα φωτιάς στη Ζάκυνθο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/08/2017, 22:10
ΕΛΛΑΔΑ

Ξεπερνούν τα 10 μέτωπα φωτιάς στη Ζάκυνθο ενώ την ίδια ώρα κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μεταβαίνει στο νησί, προκειμένου να ερευνήσει το μπαράζ πυρκαγιών.

Το απόγευμα νέα φωτιά εκδηλώθηκε σε δάσος στο χωριό Καλαμάκι. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις ώστε να ανακόψουν την πορεία προς τον Αγαλά της μεγάλης πυρκαγιάς που ξεκίνησε το Σάββατο από το χωριό Κοιλιωμένος.

Οι προσπάθειες της πυροσβεστικής έχουν επικεντρωθεί στο να μην φτάσει η φωτιά στα σπίτια του χωριού.

Στις Βολίμες οι πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τις φλόγες για να περιορίσουν την πυρκαγιά, ενώ οι άνεμοι που πνέουν στο νησί είναι ιδιαίτερα ισχυροί.

Συνολικά, το τελευταίο τριήμερο εκδηλώθηκαν περισσότερες από 10 πυρκαγιές, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, την 1-5-2017 μέχρι σήμερα, έχουν εκδηλωθεί πάνω από 60 αγροτοδασικές πυρκαγιές.


«ΜΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ»

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι «πρόκειται για μια μη φυσιολογική κατάσταση και εξέλιξη. Την ώρα που οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με δύο μεγάλες πυρκαγιές και προσπαθούν να σώσουν κατοικημένες περιοχές, ξεφυτρώνουν σε άλλα σημεία πολλές πυρκαγιές σχεδόν ταυτόχρονα και μάλιστα σε σημεία και ώρες που δεν δικαιολογούνται από τυχαία αιτία».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back