Oikonomou pisoi
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ξεκίνησε ο Γύρος της Λίμνης

Εικόνα του άρθρου Ξεκίνησε ο Γύρος της Λίμνης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/09/2019, 13:17
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Επίσημα ξεκίνησε, το βράδυ της Παρασκευής 20 Σεπτεμβρίου, ο 13ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων.

Μετά τα εισαγωγικά από το δημοσιογράφο Αποστόλη Τζελέτα και την ομιλία του αθλητικογράφου Λευτέρη Πλακίδα, ο διευθυντής του αγώνα Ηλίας Σπυριούνης και η πρόεδρος του Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων Αγνή Δρίμτζια έκαναν μια αναδρομή στο ξεκίνημα του αγώνα και στην ιδέα που είχαν δύο γονείς αθλητών του Ποσειδώνα, δρομείς οι ίδιοι, ο αείμνηστος Γιώργος Ντανίκας και ο Νίκος Μίχος.

«Εσείς μας είπατε ότι έχουμε την ομορφότερη διαδρομή της Ελλάδας, η πλατεία Μαβίλη είναι το ομορφότερο σημείο της πόλης», τόνισε ο κ. Σπυριούνης και εξέφρασε την ελπίδα να συνεχιστεί η ανάπλαση της παραλίμνιας περιοχής, ώστε να γίνει ακόμη πιο όμορφη η διαδρομή.

«Για εμάς η εκκίνηση του αγώνα είναι ο τερματισμός. Ένας αγώνας, που ξεκίνησε κάπως σαν ψέματα, σαν παιχνίδι, σαν υπόθεση που αφορούσε λίγους, είμαστε συγκινημένοι που εξελίσσεται σε κάτι πολύ μεγάλο, που αφορά όλη την πόλη», ανέφερε η κ. Δρίμτζια και στάθηκε ιδιαίτερα στον ρόλο των εθελοντών, που, όπως είπε, «είναι άνθρωποι με συναίσθημα, που αντιμετωπίζουν τους δρομείς ως μέλη της οικογένειάς τους»

Στην τελετή βραβεύτηκαν οι τιμώμενοι με το έργο του γλύπτη Χρήστου Σκαλκώτου, τη γλυπτική φόρμα της «Νίκης».

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ ήταν από τους τιμώμενους. «Αντιμετωπίζουμε τον Γύρο Λίμνης  και άλλες μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις ως το μέρος ενός συνόλου, όπου σύνολο θα είναι η προσπάθειά μας για μια προγραμματισμένη εξωστρέφεια. Ο Γύρος της Λίμνης αποτελεί ένα παράδειγμα, αποδεικνύει πως με πολλή δουλειά και ακόμη περισσότερο μεράκι, τα μικρά μπορεί να γίνουν μεγάλα, να εδραιωθούν και να καθιερωθούν» είπε μεταξύ άλλων.

Επίσης, βραβεύτηκε ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης. Το βραβείο παρέλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Βασίλης Γοργόλης

Ακόμα, βραβεύτηκαν ο κωπηλάτης Γιάννης Τσίλης, ο δρομέας Δημήτρης Καννής που τερμάτισε τα 246 χλμ του Σπάρταθλου.  Μαζί του για να παραλάβει το βραβείο ανέβηκε στη σκηνή και ο συνοδός του στην προσπάθεια Βασίλης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος θα είναι αυτός που θα τρέξει στο φετινό Spartathlon και ο Δημήτρης Καννής θα έχει τον ρόλο συνοδού.

«Ο Γύρος Λίμνης παραμένει το μεγάλο δρομικό ραντεβού για όλους μας και μετά από δέκα χρόνια, που εγώ έτρεξα τον Γύρο Λίμνης πρώτη φορά, είναι ικανοποίηση ότι αυτοί που μας χλεύαζαν τότε, σήμερα τρέχουν μαζί μας», τόνισε ο κ. Καννής και αναφέρθηκε και στον ρόλο των εθελοντών και των οργανωτών.

Βραβεύτηκε επίσης η αθλήτρια του Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων Στέλλα Χριστοδούλου για την πολύ καλή της φετινή αθλητική παρουσία σε εγχώριους και διεθνείς αγώνες.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back