ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ξεκάθαρη ταύτιση…

Εικόνα του άρθρου Ξεκάθαρη ταύτιση…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/02/2023, 16:00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ξεκάθαρες ερωτήσεις, συγκεκριμένες απαντήσεις» είναι ο τίτλος του δελτίου Τύπου που απέστειλε η παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου» με επικεφαλής τον Σπύρο Ριζόπουλο μετά από συνάντηση που έγινε με «υψηλόβαθμο κλιμάκιο» της Energean.

Στο δελτίο Τύπου, φιλοξενούνται ερωτήσεις της παράταξης και απαντήσεις τoυ αποκαλούμενου υψηλόβαθμου κλιμακίου. Οι ερωτήσεις οδηγούν σε απαντήσεις-επιχειρήματα της Energean, όπως αυτές αναπτύσσονται εξάλλου και στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την ερευνητική γεώτρηση στον Δήμο Ζίτσας, η οποία βρίσκεται σε διαβούλευση, ή στις δημόσιες τοποθετήσεις της εταιρίας. Δεν προκύπτει κάτι το ιδιαίτερο.

Σε πολιτικό επίπεδο υφίσταται μια «ξεκάθαρη» (για να δανειστούμε και τον χαρακτηρισμό που χρησιμοποιεί η παράταξη) ταύτιση με τις θέσεις της εταιρίας. Το ζήτημα ωστόσο δεν είναι μόνο οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις μιας ερευνητικής γεώτρησης αλλά κυρίως το ενδεχόμενο μετατροπής της Ηπείρου σε τόπο εξορύξεων. Προφανώς, η παράταξη συμφωνεί με τις εξορύξεις.

Δεν είναι τυχαίο που η παράταξη ξεκινά το δελτίο Τύπου της «με τη μεγάλη μάχη την οποία δίνουμε αυτά τα χρόνια είναι να εξυψώσουμε τη σημαντικότητα των αντιπολιτευτικών παρατάξεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Πάγια θέση μας είναι ότι είναι πολιτικά λάθος οι εταιρίες να προσφεύγουν για ενημέρωση μόνο στην περιφερειακή αρχή, αγνοώντας τις υπόλοιπες παρατάξεις». Και προφανώς τη μάχη αυτή την κέρδισαν οι «Ορίζοντες Ηπείρου». Η Energean τους επισκέφθηκε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back