ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

2o Φεστιβάλ Refugee Week και στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου 2o Φεστιβάλ Refugee Week και στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/06/2023, 14:05
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το 2ο Φεστιβάλ Refugee Week θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά σε όλη την Ελλάδα, από τις 19 έως τις 25 Ιουνίου, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα προσφύγων.

Το φεστιβάλ αυτό αποτελεί μια πρωτοβουλία του οργανισμού We are Community, της Athens Comics Library σε συνεργασία με τον Βρετανικό Οργανισμό Counterpoints Arts και την υποστήριξη του οργανισμού Comic Relief Across Borders programme.

Η εναρκτήρια εκδήλωση του φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί αυτή τη χρονιά στην πόλη των Ιωαννίνων με την υποστήριξη του Δήμου Ιωαννιτών, «τιμώντας τη μνήμη του εκλιπόντος Δημάρχου Μωυσή Ελισάφ ο οποίος κατά τη διάρκεια της θητείας του ανέπτυξε την εξωστρέφεια της ανέκαθεν πολυπολιτισμικής πόλης των Ιωαννίνων και φρόντισε για την ανάπτυξη μίας συμπεριληπτικής πολιτικής για όλες τις κοινότητές που διαμένουν σε αυτήν» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα 19 Ιουνίου, από τις 5.30 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, στο πάρκο Λιθαρίτσια. Θα ακολουθήσει μία σειρά δρώμενων στην πόλη για όλη την εβδομάδα με την υποστήριξη και συμμετοχή φορέων και οργανισμών μεταξύ των οποίων η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων στα Ιωάννινα θα ανακοινωθεί σύντομα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back