δεη πισω tc1
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

25 Μαΐου, 18:30, πλατεία Βίτσας: Unesco

Εικόνα του άρθρου 25 Μαΐου, 18:30, πλατεία Βίτσας: Unesco
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/05/2024, 22:35
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ήταν το 2019 όταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για την ένταξη του Ζαγορίου στην Unesco. Η δέσμευση αυτή έγινε στην πλατεία της Βίτσας, με φόντο τη χαράδρα του Βίκου.

Πέντε χρόνια μετά, ο κ. Μητσοτάκης θα επιστρέψει στην πλατεία της Βίτσας, καθώς εκεί θα γίνει στις 25 Μαΐου, στις 18:30, η επίσημη τελετή για την εγγραφή του Ζαγορίου ως πολιτιστικού τοπίου στον κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.

Διαβάστε: Πώς το Ζαγόρι εντάχθηκε στην Unesco 

Εκεί έχει τοποθετηθεί ήδη και μια πέτρα με το σήμα της Unesco. Επίσης, πινακίδες σήμανσης έχουν τοποθετηθεί σε σημεία του οδικού δικτύου της περιοχής.

Σημειωτέον ότι είναι η δεύτερη πινακίδα Unesco, καθώς υπάρχει και το γεωπάρκο Βίκου-Αώου το οποίο από το 2015 συμμετέχει στο δίκτυο παγκόσμιων γεωπάρκων Unesco.

O δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργος Σουκουβέλος απηύθυνε σήμερα κάλεσμα συμμετοχής στην τελετή-γιορτή. «Πρόκειται για μία εξαιρετικά τιμητική διάκριση για τον τόπο μας, γιατί είμαστε ο πρώτος Δήμος στη χώρα που αποτελεί στο σύνολό του μνημείο της Unesco, καθώς και το πρώτο ελληνικό πολιτιστικό τοπίο που εγγράφεται στον κατάλογο», είπε.

Στην τελετή, θα παραβρεθούν εκτός από τον πρωθυπουργό, όπως είπε ο δήμαρχος, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3