Τι συνδέει το κόστος του ταξιδιού μέχρι την Αθήνα, με το χιόνι στα Γιάννενα, τον… Ρέμο, αλλά και τα κρούσματα που μας απασχόλησαν σημαντικά τη χρονιά που τελειώνει (μέχρι να ξεχαστούν), συν μερικά κρίσιμα έργα στην πόλη, αλλά και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων;
Τα πιο διαβασμένα άρθρα του Τύπου Ιωαννίνων typos-i.gr είχαν να κάνουν με τα παραπάνω θέματα. Ιδού λοιπόν, τα οκτώ πιο δημοφιλή της χρονιάς που τελειώνει:
Πόσο κοστίζει το ταξίδι Ιωάννινα-Αθήνα;
Στις αρχές του 2022, το κόστος της βενζίνης ήταν ήδη αυξημένο και το κόστος, συμπαρέσυρε τα απαιτούμενα χρήματα για ένα απλό οδικό ταξίδι στην Αθήνα, δια μέσω των πολύ ωραίων, πολύ σύγχρονων και πολύ ακριβών, αυτοκινητόδρομων. Το σχεδόν αστείο της υπόθεσης είναι ότι αυτές τις μέρες που η τιμή της βενζίνης έχει πέσει σημαντικά, στο νομό Ιωαννίνων, είναι στα επίπεδα του Ιανουαρίου 2022, όταν δηλαδή ήταν ήδη ακριβή…
Τελικά, θα χιονίσει στα Ιωάννινα;
Το μόνιμο χειμωνιάτικο ερώτημα και μια από τις πιο συνήθεις «αστοχίες» των μετεωρολογικών προβλέψεων είναι η χιονόπτωση μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων. Στις 28 Ιανουαρίου λοιπόν, πέντε προγνώσεις έλεγαν «χιόνι» ξημερώματα και εν μέρει έπεσαν μέσα. Απλά, το χιόνι δεν «άντεξε» μέχρι το ξημέρωμα της επόμενης μέρας.
Αν σας αρέσει ο Τύπος, μπορείτε να τον στηρίξετε με μια συνδρομή ή δωρεά, εδώ:
ΚΚΕ: Μόνο δωρεάν δεν ήταν Ρέμος-Παπαρίζου
Στην πιο δημοφιλή, όπως εξελίχθηκε, αλλά και cringy ταυτόχρονα στιγμή της πόλης φέτος, η πολυεθνική P&I αποφάσισε ότι οι μάζες χρειάζονται Ρέμο-Παπαρίζου και όχι κάτι πιο σημαδιακό και λιγότερο εφήμερο. Διαφήμισε λοιπόν το live για τα 5 χρόνια της ως περίπου ό,τι σημαντικότερο έχει γίνει στην πόλη (πολιτιστικά, δεν ήταν), το hype βοηθήθηκε από την… ποσοτική εκτίμηση του γεγονότος και έτσι, περάσαμε μια ενδιαφέρουσα εβδομάδα. Το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του, σχολίασε αρκετά σκωπτικά το γεγονός.
Τι συνέβη στη Φιλοσοφική Ιωαννίνων;
Η πάλαι ποτέ σημαντικότερη σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ακρογωνιαίος λίθος του ιδρύματος, αλλά και διαχρονικό πεδίο εξέλιξης μωροφιλοδοξιών και προσωπικών πολιτικών, περνάει δύσκολες μέρες. Σε αυτό, βοήθησε σημαντικά η πολιτική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να περιστείλει τη δημόσια πανεπιστημιακή εκπαίδευση και με την εν μέρει και κατά περίπτωση συνέργεια ακαδημαϊκών αρχών, το καταφέρνει. Φέτος, η Φιλοσοφική Ιωαννίνων είχε πάρα πολλές κενές θέσεις εισακτέων.
Τα θύματα του καλοκαιριού του ’48 στους δρόμους των Ιωαννίνων
Το καλοκαίρι του 1948 ήταν ένα από τα χειρότερα στην ιστορία των Ιωαννίνων. Το επίσημο ελληνικό κράτος οδήγησε στο εκτελεστικό απόσπασμα δεκάδες Γιαννιώτες και Γιαννιώτισσες, με πενιχρά και απαράδεκτα «στοιχεία», μόνο και μόνο λόγω των πολιτικών τους πεποιθήσεων ή και επαφών. Η πόλη ευτυχώς δεν ξέχασε και θυμάται ακόμα τους εκτελεσθέντες και εκτελεσθείσες, δίνοντας τα ονόματά τους σε δρόμους της.
Το χαμάμ στο Κάστρο των Ιωαννίνων και το μυστικό του
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων έχει ξεκινήσει το έργο της αποκατάστασης του οθωμανικού λουτρού (χαμάμ) στο Κάστρο. Ενός δημόσιου κτιρίου της οθωμανικής περιόδου, που αν και έχει χαρακτηριστεί μνημείο από το 1925, δεν κατάφερε να φτάσει αλώβητο στο σήμερα. Οι εργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Τα περισσότερα κρούσματα ανά ελέγχους
Στις 12 Ιανουαρίου ο νομός Ιωαννίνων παρουσίαζε τη μεγαλύτερη θετικότητα σε ελέγχους, την εβδομάδα 3-9 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ.
Το παραλίμνιο αγρόκτημα των 1.000 στρεμμάτων
Το «αγρόκτημα Κατσικά», μια έκταση 1.000 ήρθε στην επικαιρότητα από την περασμένη άνοιξη, όταν (με χίλια ζόρια), η περιφερειακή αρχή αποκάλυψε ότι εκεί θέλει να χωροθετήσει το προκάτ κλειστό που πήρε (παίρνει;) από το πρώην συγκρότημα του Ελληνικού, στη Βούλα.