Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

20 χρόνια Raveonettes

Εικόνα του άρθρου 20 χρόνια Raveonettes
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/03/2023, 16:15
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πότε πέρασαν 20 χρόνια; Και όμως, φέτος συμπληρώνονται τόσα, από τη χρονιά που κυκλοφόρησε το Chain Gang of Love, ο πρώτος δίσκος των Δανών Raveonettes.

Το ντουέτο της Σαρίν Φου και του  Σούνε Ρόσε Βάγκνερ είχε κατακτήσει τον κόσμο τότε, γράφοντας γκαραζοφέροντα και ψιλοποπ κομμάτια και κινδυνεύοντας να γίνουν one hit wonders.

Ωστόσο, όλος ο δίσκος μόνο άσχημος δεν ήταν.

Αν σας αρέσει ο Τύπος, μπορείτε να τον στηρίξετε με μια συνδρομή ή δωρεά, εδώ:

Καταρχάς, την παραγωγή έκανε ο Ρίτσαρντ Γκέτερερ, που γενικώς ήξερε από γκαράζ ήχους, καθώς είχε δουλέψει μεταξύ άλλων με Siouxsie, Ρίτσαρντ Χελ κ.α. Ήδη, είχαν δώσει δείγματα γραφής από ένα χρόνο πριν, όταν έμπαιναν στο Whip it On, τον πρώτο δίσκο τους, με το Attack of the Ghost Riders και άλλα κομμάτια που έδειχναν ότι οι Δανοί «το ‘χανε».

Το CGoL ήταν το πρώτο τους LP όμως και οι απαιτήσεις ήταν μεγαλύτερες. Ένα από τα κομμάτια, το The Great Love Sound συμπεριλήφθηκε στο σάουντρακ του FIFA ’04 και η μπάντα έδειχνε ότι ήταν έτοιμη για μεγάλα πράγματα.

Δύο χρόνια αργότερα κατέκτησαν τον κόσμο με το Love in a Trash Can, ένα διαστημικών διαστάσεων χιτ. Στο δε Pretty in Black είχαν guest εμφανίσεις της πρόσφατα χαμένης Ρόνι Σπέκτορ, της Μο Τάκερ των VU και του Μάρτιν Ρεβ των Suicide.

Αν  θέλετε να δείτε από κοντά πώς ακούγονται όλα αυτά ζωντανά, οι Raveonettes επιστρέφουν φέτος στην Ελλάδα, στις 6 Μαΐου, για ένα live στο Gagarin.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back