ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: Επιμένει σε καινούργιο κλειστό γυμναστήριο

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: Επιμένει σε καινούργιο κλειστό γυμναστήριο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/10/2021, 20:31
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ευθύνες στην κυβέρνηση, στο πρόσωπο του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, αλλά και σε Περιφέρεια Ηπείρου και Δήμο Ιωαννιτών, αποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων για το καινούργιο κλειστό γυμναστήριο που περιμένει η πόλη, αλλά εξελίσσεται σε σίριαλ.

Καταγγέλλει όλους τους άνωθι για προχειρότητα : «Έχουν ήδη συμπληρωθεί  περισσότερα από δύο χρόνια με επικοινωνιακά παιχνίδια, χωρίς σχεδιασμό και όραμα» αναφέρει

Ανατρέχει στις επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αποφάσεις για το καινούργιο κλειστό, αλλά και ευρύτερα για τις αθλητικές υποδομές της πόλης. «Τα αποτελέσματα «χειροπιαστά» όπως η  θεαματική αύξηση της συμμετοχής των συμπολιτών μας στην  προπόνηση και  στην άθληση και η δυνατότητα φιλοξενίας και διοργάνωσης μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων» αναφέρει χαρακτηριστικά, παραθέτοντας και την ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα για κατασκευή κλειστού στο Βοτανικό, αλλά και στην προεργασία για την παραχώρηση χώρου από τον Δήμο Ιωαννιτών.

« Δήμος Ιωαννιτών και η  Περιφέρεια Ηπείρου όφειλαν να διεκδικήσουν την υλοποίηση του έργου της κατασκευής του νέου κλειστού από την παρούσα κυβέρνηση. Αντί για αυτό εδώ και δύο χρόνια δεν έκαναν τίποτα άλλο, εκτός από επικοινωνιακά παιχνίδια και προφορικές αναφορές για τη μεταφορά ενός κλειστού προκάτ  γυμναστηρίου από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κατηγορεί κ. Γεωργιάδη, Δήμο και Περιφέρεια Ηπείρου ότι «εμπαίζουν την τοπική κοινωνία, με τις αλλεπάλληλες προφορικές δεσμεύσεις και διαφορετικές κάθε φορά εκτιμήσεις τους, για τη μεταφορά του κλειστού γυμναστηρίου».

Διατυπώνει τα εξής ερωτήματα, ζητώντας δημόσιες απαντήσεις από Δήμο-Περιφέρεια: «Ποιος ήταν ο αθλητικός σχεδιασμός από την ανάληψη των καθηκόντων τους; Γιατί δεν διεκδίκησαν την κατασκευή του νέου κλειστού και εγκατέλειψαν την υλοποίησή του; Τι ακριβώς θα έρθει στην πόλη μας; Υπάρχουν μελέτες και κοστολόγηση της αποσυναρμολόγησης, της  μεταφοράς και της  εκ νέου συναρμολόγησης των υλικών της κατασκευής που σχεδιάζουν να φέρουν στην πόλη;  Πόσα θα στοιχίσει τελικά η επιλογή της δημιουργίας κλειστού προκάτ γυμναστηρίου, λαμβάνοντας υπόψη τόσο το κόστος μεταφοράς του από το Ελληνικό όσο και το κόστος μετατροπής του σε αθλητική εγκατάσταση αλλά και το κόστος συντήρησής του δεδομένης  της παλαιότητας των υλικών;».

Ερωτά επίσης αν υπάρχουν μελέτες, αν τελικά στοιχίζει παραπάνω από ένα καινούργιο, καθώς και δύο καίρια θέματα: Αν υπάρχουν μελέτες και αν ιθα αποφασίσει το περιφερειακό συμβούλιο για τη μεταφορά και με ποια δεδομένα,

Τέλος, επαναδιατυπώνει τη θέση του κόμματος υπέρ ενός νέου, σύγχρονου, μεγάλου κλειστού γυμναστηρίου, αλλά και τη δημιουργία μικρών κλειστών αθλητικών χώρων, παράλληλα με τη  βελτίωση των υπαρχόντων και τη δημιουργία νέων σχολικών γυμναστηρίων.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back