Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 13-03-2020, 13:07
ΗΠΕΙΡΟΣ

Έκτακτη επιχορήγηση ύψους 285.000 ευρώ ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών για την Περιφέρεια Ηπείρου (επιχορηγήσεις έχουν εγκριθεί για όλες τις Περιφέρειες) στο πλαίσιο των μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Πέραν του ποσού των 196.000 ευρώ που ενέκρινε χτες για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, η Περιφέρεια μέσω της έκτακτης επιχορήγησης «επενδύει» στη βελτίωση υποδομών και στα νοσοκομεία Πρέβεζας και Άρτας.

Συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Άρτας θα διατεθεί το ποσό των 120.000 ευρώ για την προμήθεια και αντικατάσταση των επτά πεπαλαιωμένων κλινών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Στο νοσοκομείο Πρέβεζας θα διατεθεί το ποσό των 70.000 ευρώ, που κατανέμεται για τις εξής προμήθειες ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού:

-Για  φορητό ακτινολογικό 30.000 ευρώ

-Για αναπνευστήρα 30.000 ευρώ

-Για monitor παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων 6.000 ευρώ

-Για τροχήλατη αναρρόφηση ηλεκτρική 4.000 ευρώ.

Πέραν αυτών η Περιφέρεια Ηπείρου έχει κινήσει τις διαδικασίες προμήθειας τεσσάρων κοντέινερ τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες που μπορεί να προκύψουν για τον κοροναϊό είτε σε νοσοκομεία είτε σε κέντρα υγείας. Επιπλέον, θα γίνει και προμήθεια ειδικών στολών μιας χρήσης προς προστασία του προσωπικού που έρχεται σε επαφή με πολίτες οι οποίοι έχουν ύποπτα κρούσματα κοροναϊού.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα