Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

17 γυναικοκτονίες, 17 ζευγάρια παπούτσια

Εικόνα του άρθρου 17 γυναικοκτονίες, 17 ζευγάρια παπούτσια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/03/2022, 16:12
ΗΠΕΙΡΟΣ

Με δύο εκδηλώσεις τίμησε την Ημέρα της Γυναίκας ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών.

Η πρώτη ήταν μια συμβολική δράση. Μια υπενθύμιση στις 17 γυναικοκτονίες που έγιναν το 2021. Δεκαεπτά ζευγάρια παπούτσια τοποθετήθηκαν στην κεντρική πλατεία. Σύνθημα της δράσης ήταν «Καμία μόνη, Καμία λιγότερη».

Η δεύτερη εκδήλωση αφορούσε τη βράβευση γυναικών που έχουν διακριθεί για την προσφορά τους στην κοινωνία. Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μονής Άρτας (στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο), με κεντρική Ομιλήτρια την παιδαγωγό Ειρήνη Παπαγιάννη.

Τιμήθηκαν η Βιργινία Αρχιμανδρίτη, γιατρός του Νοσοκομείου Άρτας για την προσφορά της την περίοδο της πανδημίας, οι εθελόντριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού-Περιφερειακού Τμήματος Άρτας, η Γεωργία Πατέντα, επιχειρηματίας, η Σταματούλα Παπαδημητρίου, ερασιτέχνης ηθοποιός και η Μαρία Τζουβάρα πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Άρτας.

«Στο πρόσωπό τους, βλέπουμε όσα έχουμε καταφέρει ως κοινωνία. Αλλά και όσα πολλά ακόμη έχουμε να κάνουμε σε δράσεις και πολιτικές για να υποστηριχθούν οι γυναίκες στην οικογένεια, στην δουλειά, στην αγροτική οικονομία, στην εργασία, στην εξειδίκευση. Είμαι σίγουρος ότι με αυτές τις κυρίες παρούσες, η Άρτα θα μπορεί να κάνει ακόμη μεγαλύτερα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση» είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back