Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

17 γυναίκες στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Εικόνα του άρθρου 17 γυναίκες στο Αρχαιολογικό Μουσείο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/03/2017, 11:18
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μετά από 18 χρόνια, γλυπτά-γυναίκες της Δημοτικής Πινακοθήκης επιστρέφουν για μια περιοδική έκθεση στο Αρχαιολογικό ΜουσείοΙωαννίνων. Εκεί που είχαν φιλοξενηθεί από το 1970 έως το 1999, όταν και η πόλη μετέτρεψε σε πινακοθήκη το κτίριο Πυρσινέλλα στην οδό Κοραή. 

Τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Γυναίκες ακίν[νίκ]ητες: 17 γλυπτά της Πινακοθήκης στο Μουσείο» θα γίνουν την Κυριακή 5 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι. Τα γλυπτά που θα εκτεθούν, αποτελούν έργα σημαντικών δημιουργών, που αντικατοπτρίζουν την πορεία, τα εικαστικά ρεύματα και τις τεχνικές απεικόνισης της γυναικείας μορφής στη νεοελληνική γλυπτική. Βασίλης Παπασάϊκας, Αντώνιος Σώχος, Λάζαρος Λαμέρας, Θανάσης Απάρτης, Νίκος Περαντινός, Παύλος Βρέλλης, Τίτσα Χρυσοχοίδη, Νικόλας (Νικόλαος Παυλόπουλος), Ευδοκία Παπαγεωργίου, Κυριάκος Ρόκος, Δημήτρης Φερεντίνος, Κατερίνα Χαλεπά -Κατσάτου, Θεόδωρος Παπαγιάννης οι δημιουργοί. Την ημέρα των εγκαινίων θα γίνει ομιλία από τη δρ Ιστορίας της Τέχνης Ελένη Μάργαρη. 

Η έκθεση πραγματοποιείται με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας, τηςΔημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας-Παράρτημα Ιωαννίνων, της ΧΕΝ Ιωαννίνων, του Γυναικείου Ηπειρωτικού Συνεταιρισμού και της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου. Στο πλαίσιο της έκθεσης, το Αρχαιολογικό Μουσείο προγραμματίζει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ενήλικες με στόχο τη βιωματική «συνομιλία»των γλυπτών της έκθεσης με τις αρχαιότητες και τίτλο: «Η γυναίκα της ζωής μου!».

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τον Αύγουστο. Ώρες λειτουργίας 08:00-15:00 (εκτός Δευτέρας). 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back