Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

16 στρέμματα για το νέο κλειστό γυμναστήριο

Εικόνα του άρθρου 16 στρέμματα για το νέο κλειστό γυμναστήριο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/08/2019, 22:59
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την παραχώρηση της χρήσης δημοτικής έκτασης 16 στρεμμάτων στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων στη χτεσινή του συνεδρίαση.

Πρόκειται για έκταση στη  συνοικία του Βοτανικού, η οποία προορίζεται για την ανέγερση ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου. Ο φάκελος «νέο κλειστό γυμναστήριο» με 3000 θέσεις άνοιξε ξανά τον περασμένο Μάιο μετά από σχετική εξαγγελία του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Οι τοπικοί φορείς, ο Δήμος Ιωαννιτών και η Περιφέρεια Ηπείρου, εξέφρασαν τότε την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη αυτή. Το έργο αυτό είχε ξεκινήσει να υλοποιείται πριν από μια δεκαετία στην ίδια έκταση, αλλά όλα σταμάτησαν λόγω έλλειψης χρηματοδότησης από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Στο πιο πρόσφατο παρελθόν, η Περιφέρεια Ηπείρου διά στόματος Αλέκου Καχριμάνη είχε στις σκέψεις της την ανέγερση του νέου αυτού γυμναστηρίου μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα όμως.

Με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να προχωρά τις διαδικασίες, ο Δήμος Ιωαννιτών έκανε το απαραίτητο βήμα. Έδωσε το πράσινο φως για την παραχώρηση της έκτασης. Όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα αναλάβει το κόστος κατασκευής του νέου κλειστού γυμναστηρίου ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων αποφάσισε να αιτηθεί τη συμμετοχή του Δήμου στη διοίκηση της νέας αθλητικής υποδομής όταν αυτή λειτουργήσει. Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, στην τοποθέτησή του, τόνισε ότι ελπίδα όλων είναι να μπει έτσι ένα τέλος σε μια παλινωδία ετών και μια ασυνέπεια του κεντρικού κράτους απέναντι στο Δήμο Ιωαννιτών και τους κατοίκους της περιοχής.

«Η ανέγερση του καινούργιου αυτού κλειστού γυμναστηρίου σε συνδυασμό με τη λειτουργία του ‘νέου κλειστού’ στο ΠΕΑΚΙ, αλλά και του υπερσύγχρονου αθλητικού κέντρου στα Καρδαμίτσια που ωρίμασε η δημοτική αρχή, θα καταστήσουν τα Γιάννενα έναν από τους κορυφαίους Δήμους της χώρας σε επίπεδο αθλητικών υποδομών. Η λογική της συνεργασίας για την επίτευξη υψηλών στόχων για την εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και την ανάπτυξη του τόπου ήταν από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τη Διοίκηση του Δήμου πρώτη προτεραιότητα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπέγκας.

Σε αναμονή λοιπόν των  ενεργειών εκ μέρους της (νέας) Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back