ΓΙΑΝΝΕΝΑ

14:30-15:15: Μάθημα «πάρκο υψηλής τεχνολογίας»

Εικόνα του άρθρου 14:30-15:15: Μάθημα «πάρκο υψηλής τεχνολογίας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/03/2024, 15:47
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επί ένα 45λεπτο, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης μιλούσε για το πάρκο «υψηλής τεχνολογίας και έρευνας», λέγοντας τα ίδια και τα ίδια, κατά τη σημερινή ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Επί της ουσίας, είπε ξανά όλη την ιστορία, όπως την έχει βιώσει ή έχει ερμηνεύσει ο ίδιος, από το 2019. Ξεκίνησε δηλώνοντας ότι «μέχρι το 2019 κανείς δεν μιλούσε για πάρκο τεχνολογίας» και έκλεισε επισημαίνοντας ότι «το έργο θα γίνει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο». Ο ένας τρόπος είναι ο ανοιχτός διεθνής διαγωνισμός για την ανάθεση σύμβασης παραχώρησης για την κατασκευή και λειτουργία του πάρκου υψηλής τεχνολογίας και έρευνας για 31 χρόνια. Ένας διαγωνισμός που βρίσκεται ήδη στον αέρα.

Μάλιστα, τον λόγο πήρε στο συμβούλιο και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Βαγγέλης Σακκάς.

Διαβάστε: Το ιδιωτικό πάρκο «υψηλής τεχνολογίας και έρευνας»

Ο άλλος τρόπος, σε περίπτωση δηλαδή που αυτός ο διαγωνισμός δεν έχει θετική έκβαση, θα γίνει νέα διαγωνιστική διαδικασία με το υπουργείο Οικονομίας να διαθέτει 15 εκατ. ευρώ και με την Περιφέρεια Ηπείρου άλλα 15 εκατ. ευρώ (προφανώς, μέσω δανεισμού).

Το θέμα του πάρκου «υψηλής τεχνολογίας και έρευνας» τέθηκε στη σημερινή ειδική συνεδρίαση από τον περιφερειακό σύμβουλο της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρο Υφαντή. Ο κ. Υφαντής πρότεινε το πάρκο να γίνει στη Βελλά, μια πρόταση που είχε κατατεθεί από την παράταξη και στο παρελθόν. Την απάντηση σε αυτή την πρόταση έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων Κώστας Σιαράβας: «Μια ρομαντική πρόταση, αλλά όχι ρεαλιστική».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back