Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 11-02-2021, 13:28
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Από το «Πράσινο Ταμείο» θα χρηματοδοτηθεί η ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου στην περιοχή «Μαγκλαραίικα», στον αστικό ιστό της Αντολής. Η ένταξη του έργου στο «Πράσινο Ταμείο», με προϋπολογισμό 1.095.000 ευρώ έγινε σε λιγότερο από έναν μήνα από τη στιγμή που υποβλήθηκε η πρόταση.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι όχι μόνο γιατί μπορούμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση της παρέμβασης αυτής αλλά και επειδή διαπιστώνουμε ότι για πρώτη φορά επισπεύδονται οι χρόνοι αξιολόγησης και ένταξης από τις υπηρεσίες του κεντρικού κράτους», υπογράμμισε ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ σε σχετική του δήλωση.

Ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος τόνισε ότι ο φάκελος του συγκεκριμένου έργου ήταν πλήρης κι οφείλεται στην επίμονη δουλειά της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Η μελέτη αφορά λοιπόν την ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου που περιβάλλεται από τις οδούς Παλαιολόγου, Ιουστινιανού και Ηρακλείου, 3.473 τετραγωνικών μέτρων, την κατασκευή παράπλευρου πεζόδρομου και την ανακατασκευή των οδών που περιβάλλουν την πλατεία, όπως και των πεζοδρομίων.

Ο χώρος παρέμβασης θα έχει ουσιαστικά τρεις μεγάλες θεματικές περιοχές. Σύμφωνα λοιπόν με τη μελέτη:

-Στην πρώτη θεματική περιοχή, στο βορειοδυτικό τμήμα, θα διαμορφωθεί ένα σύμπλεγμα κυκλικών καθιστικών με κρυφούς φωτισμούς και νησίδες πρασίνου με δέντρα.

- Στη δεύτερη θεματική περιοχή, στο νοτιοανατολικό τμήμα, θα διαμορφωθεί σε κυκλικό σχήμα η παιδική χαρά, η οποία θα είναι περιφραγμένη. Θα εξοπλιστεί πλήρως και θα πιστοποιηθεί.

- Στην τρίτη θεματική περιοχή, θα διαμορφωθεί ένας ελεύθερος χώρος πρασίνου τον οποίο θα «διατρέχει» διάδρομος από ειδικά διαμορφούμενο βιομηχανικό δάπεδο για παιχνίδι με ποδήλατα.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
espa