ΓΙΑΝΝΕΝΑ

100.000 ευρώ για τη λειτουργία του νέου κλειστού

Εικόνα του άρθρου 100.000  ευρώ για τη λειτουργία του νέου κλειστού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/01/2018, 18:17
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δήμος Ιωαννιτών και Περιφέρεια Ηπείρου θα μοιραστούν ισότιμα τη δαπάνη των 100.000 ευρώ για τη λειτουργία του νέου κλειστού γυμναστηρίου, δίπλα στο ΠΕΑΚΙ, για το οποίο θα υπογράψουν προγραμματική σύμβαση ενός έτους. Την οικονομική διαχείριση θα αναλάβει η Περιφέρεια Ηπείρου, ενώ θα συσταθεί πενταμελής επιτροπή λειτουργίας των εγκαταστάσεων, από ανθρώπους σχετικούς με τον αθλητισμό.

Το νέο κλειστό, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο ΠΕΑΚΙ στην Ανατολή (δεν έχει όμως διοικητική σχέση με αυτό), ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια για να κατασκευαστεί ως «αίθουσα βαρέων αθλημάτων», επάνω στον «πυρετό» των πολλών επιτυχιών και των ολυμπιακών μεταλλίων. Ωστόσο, η επόμενη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, αλλά και η αποστοίχιση από τα σχετικά αθλήματα μετά τα απανωτά σκάνδαλα ντόπινγκ που έπληξαν την εθνική ομάδα και βασικούς της συντελεστές, ο αρχικός σκοπός εγκαταλείφθηκε. Την έκταση είχε παραχωρήσει ο τότε Δήμος Ανατολής. 

Ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, μιλώντας για το συγκεκριμένο θέμα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, τόνισε ότι είχε γίνει μια συζήτηση με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τη συμμετοχή της σε μια ενδεχόμενη κοινή διαχείριση, αλλά δεν επιτεύχθηκε συμφωνία.

Επίσης, τόνισε ότι το κλειστό θα προοριστεί για τους αγώνες μπάσκετ της πόλης, κάτι που έχει ξεκινήσει ήδη να γίνεται, με τα πρώτα επίσημα παιχνίδια από το περασμένο σαββατοκύριακο.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back