ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«The Zone», μια ηχητική εγκατάσταση στο Πανεπιστήμιο

Εικόνα του άρθρου «The Zone», μια ηχητική εγκατάσταση στο Πανεπιστήμιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/02/2020, 01:42
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την ηχητική εγκατάσταση «The Zone» παρουσιάζει η Volumetric Units, στην οποία συμμετέχουν φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η εγκατάσταση θα είναι ανοιχτή για το κοινό στις 19 και 20 Φεβρουαρίου, 19:00-21:00, στο ΑV-Lab – Εργαστήριο Ζωγραφικής 2 (κτήριο Φυσικού, Φ3) στο Πανεπιστήμιο.

Το πρότζεκτ «The Zone» (Η Ζώνη) είναι μία ηχητική εγκατάσταση, μέσω της οποίας θίγεται το ζήτημα της εισβολής, επιβολής και εξάπλωσης της τεχνολογίας στη σύγχρονη καθημερινότητα. «Η τεχνολογία επιβάλλεται
στον άνθρωπο, ελέγχεται όμως από αυτόν, έστω και ασυνείδητα. Ο επισκέπτης εισέρχεται ‘στη ζώνη’ και βιώνει μία κατάσταση δράσης-αντίδρασης ανάμεσα σε αυτόν και ένα άγνωστο ηχογενές περιβάλλον, όπου η ροή ηχητικών πληροφοριών εξαρτάται από τη διάδρασή του με τον χώρο» αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα της έκθεσης, την επιμέλεια-οργάνωση της οποίας έχει αναλάβει ο Δημήτρης Μπατσής.

Συμμετέχουν: Μαρία Αράπκουλε, Λίνα Γερομιχάλη, Στέλλα Γιαννακούδη, Κάντια Γονατά, Λευτέρης Δελημπάσης, Εύα Εξηντάρα, Χάρις Ιασωνίδη, Βερενίκη Κοντοδήμου, Σοφία Κοτσώνη, Μιχάλης Κωταΐδης, Χρήστος Μαρής, Δημήτρης Μπατσής, Άννα Πρίτση και Ρενεύη Πολονύφη.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back