ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ζιζέλ» από τα Κρατικά Μπαλέτα Μόσχας

Εικόνα του άρθρου «Ζιζέλ» από τα Κρατικά Μπαλέτα Μόσχας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/02/2017, 21:06
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την παράσταση «Ζιζέλ» παρουσιάζουν τα Κρατικά Μπαλέτα Μόσχας την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, στις 21:00, στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας», στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών.

Ας θυμίσουμε την ιστορία: Η Ζιζέλ, μια νεαρή χωριατοπούλα, που ερωτεύτηκε τον Άλμπρεχτ, δεν γνωρίζει ότι είναι ευγενής και ήδη αρραβωνιασμένος. Την αλήθεια της την αποκαλύπτει ο Χανς, ένας δασονόμος που όμως την έχει ερωτευτεί. Η Ζιζέλ χάνει τα λογικά της, τρελαίνεται και χάνει τη ζωή της. Ο Άλμπρεχτ και ο Χανς επισκέπτονται τον τάφο της μην μπορώντας να πιστέψουν την απώλειά της. Εκεί εμφανίζονται τα πνεύματα των γυναικών που πέθαναν προδομένες πριν το γάμο τους. Για να εκδικηθούν τους άντρες τους, χορεύουν μαζί τους μέχρι εκείνοι να εξαντληθούν και να πεθάνουν.

Τα πνεύματα αναγνωρίζουν τον Άλμπερτ, τον αιχμαλωτίζουν και αρχίζουν τον τυραννικό χορό μαζί του. Η Ζιζέλ όμως, μόλις τον βλέπει συγκινείται, δεν θέλει να περάσει και εκείνος το κατώφλι του θανάτου και αμέσως παίρνει τη θέση του χορεύοντας αντί γι' αυτόν. Ο χορός της κρατάει μέχρι την αυγή, τα πνεύματα αφού ξημέρωσε επιστρέφουν στους τάφους τους. Ο Άλμπρεχτ σώθηκε, η Ζιζέλ κλαίει από χαρά. Η αγάπη της ξεπέρασε τα όρια του θανάτου…

Τιμές εισιτηρίων: 25 € πλατεία και 20 € εξώστης.

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στα βιβλιοπωλεία «Αναγνώστης», «Πρόκος» και «Κουμπλομάτης» και κατάστημα «Ίρις».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back