ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ζίτσα κατά Δωδώνης για τις μονάδες βιοαερίου

Εικόνα του άρθρου Ζίτσα κατά Δωδώνης για τις μονάδες βιοαερίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/03/2021, 20:32
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την έντονη αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας προκάλεσε το υπόμνημα που κατέθεσε ο Δήμος Δωδώνης στην αναβληθείσα τελικά συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕΣΠΑ) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, που θα εξέταζε την αδειοδότηση των δύο μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση βιορευστών στον Λύγγο του Δήμου Ζίτσας.

Ο Δήμος Δωδώνης, με το υπόμνημά του, καταφερόταν εναντίον της συγκεκριμένης χωροθέτησης των δύο μονάδων στον Λύγγο, που γειτνιάζει με την Κωστάνιανη η οποία βρίσκεται εντός των διοικητικών του ορίων. Ένα από τα επιχειρήματά του ήταν ότι οι υποψήφιοι επενδυτές δεν εξέτασαν την εναλλακτική λύση της χωροθέτησης στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων.

Σε ομόφωνο ψήφισμά του, ο Δήμος Ζίτσας κάνει λόγο για «πολιτικό ατόπημα και ασέβεια» εκ μέρους του Δήμου Δωδώνης ως προς το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς «υποδεικνύει εναλλακτικές λύσεις σε περιοχές που δεν ανήκουν στα διοικητικά του όρια». «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μιλάει για λογαριασμό μας» τονίζεται στο ψήφισμα.

Παράλληλα, με το ψήφισμα, ο Δήμος εκφράζει την αντίθεσή του στην  εγκατάσταση και λειτουργία τέτοιων μονάδων και στέκεται «ξεκάθαρα και χωρίς υπεκφυγές, στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών και των κατοίκων του Δήμου που αντιδρούν» όπως σημειώνεται.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back