Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ζητείται παρέμβαση για την τράπεζα στο Θεσπρωτικό

Εικόνα του άρθρου Ζητείται παρέμβαση για την τράπεζα στο Θεσπρωτικό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/11/2020, 15:00
ΗΠΕΙΡΟΣ

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού για να μη κλείσει το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Θεσπρωτικό ζητάει ο δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής.

Ο κ. Καλαντζής προστίθεται στους δημάρχους που ζητάνε κυβερνητική παρέμβαση για να αποτραπεί ο προγραμματισμός των τραπεζών που κλείνουν υποκαταστήματα με ρυθμούς…2011.

Ο δήμαρχος Ζηρού έστειλε παρόμοιες επιστολές στους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη, αλλά και το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, ζητώντας τη θεσμική τους παρέμβαση.

Επισημαίνει μεταξύ άλλων «τις βλαπτικές συνέπειες που θα έχει για την οικονομική δραστηριότητα και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής η απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς. Επισυναπτόμενα εστάλησαν στον πρωθυπουργό, τους υπουργούς και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, τόσο το ψήφισμα που ομόφωνα ενέκρινε πρόσφατα το δημοτικό συμβούλιο όσο και υπομνήματα διαμαρτυρίας του επιχειρηματικού και επαγγελματικού κόσμου της περιοχής.

«Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για να αρθεί η συγκεκριμένη ανάλγητη και αρνητική απόφαση ή τουλάχιστον να επιτευχθεί παράταση της λειτουργίας του υποκαταστήματος. Γνωρίζουμε ότι προσπάθεια δεν είναι εύκολη διότι η Τράπεζα έχει πάρει τις αποφάσεις της, ωστόσο δεν καταθέτουμε τα όπλα. Τον αγώνα αυτό σας καλώ να τον δώσουμε από κοινού και με σθένος, μέχρι το τέλος» αναφέρει ο κ. Καλαντζής.      

(φωτό από το κατάστημα Ιωαννίνων στην Πυρσινέλλα)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back