Oikonomou pisoi
ΘΕΑΤΡΟ

Ζητείται καλλιτεχνικός διευθυντής

Εικόνα του άρθρου Ζητείται καλλιτεχνικός διευθυντής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/02/2021, 14:27
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στην προκήρυξη της θέσης καλλιτεχνικού διευθυντή ή καλλιτεχνικής διευθύντριας προχώρησε, αν και με αρκετή καθυστέρηση, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων (ΔΗΠΕΘΙ). Η θέση αυτή είναι κενή από τον περασμένο Μάιο, μετά την… παραίτηση της Ελένης Δημοπούλου. Η σύμβασή της ήταν τριετής, με την αποχώρησή της να γίνεται ενάμιση χρόνο νωρίτερα.

Γι’ αυτό και η θητεία του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή θα είναι σχεδόν 21 μήνες –όσος χρόνος είχε απομείνει δηλαδή  για τη συμπλήρωση της τριετούς σύμβασης που προβλεπόταν στην αρχική προκήρυξη του 2018.

Όπως προβλέπεται και από τη νομοθεσία, το κριτήριο επιλογής του κατάλληλου προσώπου δεν είναι οι τίτλοι σπουδών (με εξαίρεση την υποχρεωτική εκπαίδευση), αλλά το κύρος. Και το κατάλληλο πρόσωπο μπορεί να είναι: σκηνοθέτης, ηθοποιός, θεατρολόγος, θεατρικός συγγραφέας, κριτικός θεάτρου, συνθέτης ή χορογράφος, μεταφραστής θεατρικών έργων, σκηνογράφος, ενδυματολόγος.

Επίσης, πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον 5ετή επαγγελματική εμπειρία στην οργάνωση και διεύθυνση θεατρικών παραγωγών, παράλληλα δε πρέπει να έχει διοικητικές και οργανωτικές ικανότητες που να πιστοποιούνται με σχετικά έγγραφα. Ο υποψήφιος, μαζί με την αίτηση, θα πρέπει να υποβάλει φάκελο με τις γενικές αρχές, τη φιλοσοφία και τις ειδικές προτάσεις του για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων όπως και ένα σχέδιο προγραμματισμού για ολόκληρη τη θητεία.

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει στις 2 Μαρτίου. Για περισσότερες πληροφορίες, στο τηλέφωνο 26510 25670 (εργάσιμες ημέρες, ώρες 08:30 π.μ έως 14:30, Ευστάθιος Σαπλαούρας). Η προκήρυξη είναι αναρτημένη και στην ιστοσελίδα του ΔΗΠΕΘΕ.

ΣΧΟΛΙΑ
Αράπογλου Η. Μιχάλης
Φιλιππίδης ή Κιμούλης. Ιδού η απορία...
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back