ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ζημιές και τρεις ελαφρά τραυματίες

Εικόνα του άρθρου Ζημιές και τρεις ελαφρά τραυματίες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/03/2020, 11:33
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο ισχυρός σεισμός στην Πάργα προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο Καναλάκι, σε παλιά σπίτια, αλλά και πιο νέα.

Τρεις ελαφρά τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ενώ από νωρίς βρέθηκαν στην περιοχή ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης και ο διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρης Μαυρογιώργος. Συνεδρίασε εκτάκτως το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, παρόντων του αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτου Ιωάννου, του δημάρχου Πάργας Νίκου Ζαχαριά, του διοικητή της Πυροσβεστικής Απόστολου Βασδέκη και έγινε εκτίμηση της κατάστασης. Επίσης υπήρξε συνεργασία και με το Δήμαρχο Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη, ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα και ζημιές που έχουν προκληθεί στο δρόμο Σούλι- Γλυκή.

Στο οδικό δίκτυο της περιοχής προκλήθηκαν κατολισθήσεις, ενώ αρκετά σημεία δεν έχουν ηλεκτρικό.

Στην περιοχή αναμένεται ο Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος του ΟΑΣΠ, για την εκτίμηση της κατάστασης και κλιμάκια του ΤΑΣ Κοζάνης.

Ξεκίνησε ήδη ο έλεγχος και η καταγραφή των ζημιών σε σπίτια και άλλα οικήματα, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας και των Δήμων Πάργας και Σουλίου αποκατέστησαν την κυκλοφορία σε δρόμους προς Καναλάκι, Σούλι, Γλυκή κ.α. που είχαν κλείσει λόγω πτώσης βράχων και χωμάτων.

Οι μεγαλύτερες ζημιές εντοπίζονται στις τοπικές κοινότητες Καναλακίου, Γλυκής, Σκαφιδωτής, Σκοτεινού, Κυψέλης και σε ορισμένα χωριά του Δήμου Σουλίου. Ζημιές υπέστη επίσης το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού μέσης τάσης στην περιοχή Σκοτεινού- Σκαφιδωτής.

 Ο κ. Καχριμάνης ενημέρωσε ήδη τον υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο και έχει συνεχείς επικοινωνίες με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά, ως και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν και για τυχόν πρόσθετες παρεμβάσεις που θα απαιτηθούν.

Ήδη από την Περιφέρεια ενημερώθηκαν οι κάτοικοι των οποίων τα σπίτια είναι ακατάλληλα ότι θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο της περιοχής, ενώ δόθηκαν οδηγίες και θα ληφθούν μέτρα για  να αποφευχθούν τυχόν κρούσματα προσβολής από τον κοροναϊό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back