ΕΛΛΑΔΑ

Ζακ Κωστόπουλος: Το πόρισμα των ιατροδικαστών

Εικόνα του άρθρου Ζακ Κωστόπουλος: Το πόρισμα των ιατροδικαστών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/11/2018, 16:51
ΕΛΛΑΔΑ

Σε ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου που σχετίζονται με τα τραύματα που φέρει από χτυπήματα και από σπασμένα γυαλιά οφείλεται ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση που παρέδωσαν σήμερα οι ιατροδικαστές Νίκος Καλόγριας και Σουλτάνα Μαριανού.

Όπως δήλωσαν πριν λίγο οι δύο ιατροδικαστές οι αλλοιώσεις ισχαιμικού τύπου προκύπτουν από την ιστολογική εξέταση και ο θάνατος αποδίδεται σε αυτές τις αλλοιώσεις.

Λόγω απουσίας στεφανιαίας ή άλλης νόσου η πρόκληση των αλλοιώσεων συνδέεται με τα τραύματα μέσω ενός μηχανισμού στρες.

Σημειώνεται ότι κατά τη νεκροτομή βρέθηκαν πολλαπλά τραύματα στο σώμα από τέμνον όργανο (γυαλιά) που δεν ήταν θανατηφόρα καθώς και χτυπήματα από χέρια και πόδια και πρόσκρουση στο έδαφος ή άλλο σταθερό αντικείμενο.

Σημειώνεται ότι χθες δημοσιεύτηκαν τα αρνητικά αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων του 33χρονου. Από τις τοξικολογικές δεν προκύπτει κάτι που να σχετίζεται με τους λόγους που προκάλεσαν τον θάνατο του 33χρονου, οι ιστολογικές εξετάσεις έχουν ευρήματα, που συνεκτιμώμενα με τις διαπιστώσεις της νεκροτομής (κυρίως τα χτυπήματα που δέχτηκε και άλλα ευρήματα), οδηγούν στη διακρίβωση των αιτών θανάτου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back