Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Zagoriwood: ποιες ταινίες θα προβληθούν

Εικόνα του άρθρου Zagoriwood: ποιες ταινίες θα προβληθούν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/07/2021, 23:51
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Ζagoriwood ξεκινά στις 17 Ιουλίου, και, εκτός από τα εργαστήρια κινηματογράφου του, ετοιμάζει και προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους του ελληνικού και διεθνούς σινεμά, αλλά και μια θεατρική παράσταση, στην πλατεία στα Κάτω Πεδινά Ζαγορίου.

Το φετινό πρόγραμμα προβολών έχει ως εξής:

Κυριακή 18 Ιουλίου
«Η Βοή του Κόσμου». Σε πρώτη δημόσια προβολή (ως work in progress)  η νέα ταινία του Πέτρου Σεβαστίκογλου-γυρισμένη σε 6 χώρες (Σενεγάλη, Ελλάδα, Αμερική, Γαλλία, Ρωσία, Αίγυπτο). Πρόκειται για μια ιδιαίτερη οπτικοακουστική σύνθεση που ο σκηνοθέτης θα παρουσιάσει ο ίδιος στο κοινό.

Παρασκευή 23 Ιουλίου
Το Politheatro | performing arts Ιωαννίνων παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Το Παλτό» του Νικολάι Γκόγκολ σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του Θοδωρή Γκόγκου.

Σάββατο 24 Ιουλίου
Το ντοκιμαντέρ «Επιστροφή στη Γη» των Χρύσας Τζελέπη και Άκη Κερσανίδη, μετά τη βράβευσή του στο πρόσφατο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης από την Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου, καθώς και το «Λάκμος» του Γιαννιώτη φωτογράφου Παναγιώτη Παπουτσή, προβάλλονται σε ενιαίο πρόγραμμα στο πλαίσιο του φετινού αφιερώματος στο ελληνικό ντοκιμαντέρ.

Κυριακή 25 Ιουλίου
«DIGGER», του Τζώρτζη Γρηγοράκη. Η ταινία που απέσπασε 10 βραβεία «ΙΡΙΣ» της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, θα προβληθεί στην πλατεία των Κάτω Πεδινών παρουσία του σκηνοθέτη και των βασικών πρωταγωνιστών της Βαγγέλη Μουρίκη και Αργύρη Πανταζάρα.

Τετάρτη 28 Ιουλίου
Για 2η συνεχόμενη χρονιά μια επιλογή από τις, από όλο τον κόσμο, μικρού μήκους ταινίες του φετινού Positively Different Short Film Festival με τίτλο «Σταυροδρόμια ανθρώπινων ιστοριών και αγώνων».

Παρασκευή 30 Ιουλίου
Στο καθιερωμένο ραντεβού με τους νέους Έλληνες δημιουργούς του σινεμά, φέτος μια επιλογή από το επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ της Δράμας: «Στα Βήματά της» (Αναστασία Κρατίδη & Θάνος Αναστόπουλος) «Βούτα» (Δημήτρης Ζάχος), «Bella» (Θέλγια Πετράκη & Κώστας Ταγκαλάκης),  «Φυσαρμόνικα Μαν» (Αλέξανδρος Σκούρας), «Ηρώ/ he.ro:/» τoυ Αλέξη Κουκιά-Παντελή. Στην προβολή θα βρίσκεται και ο βραβευμένος Δημήτρης Ζάχος.

Σάββατο 31 Ιουλίου
«Άσπρο πάτο/DRUK» του Τόμας Βίντεμπεργκ. Μια ιλαροτραγωδία του δανού σκηνοθέτη με πρωταγωνιστή τον Μαντς Μίκελσεν.

Κυριακή 1 Αυγούστου
Το Zagoriwood ολοκληρώνεται, όπως κάθε χρόνο, με την προβολή των ταινιών που δημιούργησαν οι σπουδαστές του στα εργαστήρια.

Κατά τις προβολές των ταινιών, θα τηρηθούν όλα τα αναγκαία μέτρα κατά της Covid-19.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back