ΕΛΛΑΔΑ

Tο ύστατο «αντίο» στη Φώφη Γεννηματά

Εικόνα του άρθρου Tο ύστατο «αντίο» στη Φώφη Γεννηματά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/10/2021, 23:27
ΕΛΛΑΔΑ

Με βουβή συγκίνηση σύσσωμη η πολιτειακή, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας, η αξιωματική και η έλασσον αντιπολίτευση, στελέχη, μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και της ευρύτερης παράταξης και πολύς κόσμος απότισαν από το πρωΐ φόρο τιμής στην Φώφη Γεννηματά στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών. 

Ο κόσμος προσερχόταν στο λαϊκό προσκύνημα από νωρίς το πρωί, ενώ όσο περνούσε η ώρα πύκνωνε, προκειμένου να αποχαιρετήσει την Φ. Γεννηματά, αφήνοντας ένα λουλούδι.

Λίγο μετά την 1 το μεσημέρι η σορός της Φ. Γεννηματά μεταφέρθηκε από το παρεκκλήσιο στο ναό για την νεκρώσιμη ακολουθία, εν μέσω βαθιάς συγκίνησης και χειροκροτημάτων από τον συγκεντρωμένο κόσμο, ενώ όπλα παρουσίασε τιμητικό άγημα και από τα τρία Όπλα.

Η νεκρική πομπή πραγματοποίησε ολιγόλεπτη στάση στην Λ. Αμαλίας έμπροσθεν της Βουλής και του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη.

Η τελετή ταφής στο Α' νεκροταφείο ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα με τον κόσμο να χειροκροτά και να φωνάζει «Αθάνατη».

Το σκεπασμένο με την ελληνική σημαία, η οποία παραδόθηκε στην οικογένειά της, και με τα λάβαρα του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ, το φέρετρο της Φώφης Γεννηματά εναποτέθηκε εκεί όπου είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς, κάτω από παρατεταμένο χειροκρότημα και υπό τους πυροβολισμούς του τιμητικού στρατιωτικού αγήματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back