ΗΠΕΙΡΟΣ

Υπουργικές δεσμεύσεις (και πάλι) στην Ηγουμενίτσα

Εικόνα του άρθρου Υπουργικές δεσμεύσεις (και πάλι) στην Ηγουμενίτσα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/07/2021, 18:36
ΗΠΕΙΡΟΣ

Το ζήτημα της διεκδίκησης από τους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, τμημάτων της χερσαίας ζώνης που χρησιμοποιούνται από τους πολίτες και δεν απαιτούνται για λιμενικές δραστηριότητες, κυριάρχησε στη συζήτηση που είχαν οι τοπικοί φορείς με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη.

Ο κ. Πλακιωτάκης βρέθηκε χτες στην Ηγουμενίτσα για να δεσμευτεί για άλλη μια φορά. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ηγουμενίτσας, ο κ. Πλακιωτάκης υιοθέτησε το μεγαλύτερο μέρος των διεκδικήσεων, με ανοιχτό μόνο το ζήτημα του πάρκινγκ και του παλιού τελωνείου, «ζητήματα τα οποία αποτελούν κόκκινες γραμμές για τον Δήμο Ηγουμενίτσας» όπως τονίζεται. Ο κ. Πλακιωτάκης δεσμεύτηκε ότι μέχρι τέλη Αυγούστου θα επιλυθεί οριστικά το ζήτημα. Την ερχόμενη Τετάρτη, οι δύο δήμαρχοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών θα επισκεφθούν το υπουργείο για τη διαμόρφωση της τελικής πρότασης.

Μετά από αυτές τις δεσμεύσεις, τα Δημοτικά Συμβούλια των δύο Δήμων θα συνεδριάσουν εκ νέου προκειμένου να επανεκτιμήσουν την κατάσταση.

Για την όλη υπόθεση και ενόψει της παραχώρησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΟΛΗΓ Α.Ε. σε ιδιώτη, ο βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ Βασίλης Γιόγιακας εκτιμά ότι βγήκε «λευκός καπνός». «Από τα επιπλέον τμήματα της χερσαίας ζώνης που διεκδικούμε να εξαιρεθούν από την παραχώρηση, ο κ. Πλακιωτάκης συμφώνησε να αποδοθούν στην τοπική κοινωνία ο κεντρικός παραλιακός δρόμος καθώς και χώροι για τα τραπεζοκαθίσματα των παραλιακών καταστημάτων σε Πλαταριά, Σύβοτα και Σαγιάδα, ενώ εκτιμώ ότι σύντομα θα κλείσει θετικά και το θέμα του πάρκινγκ» αναφέρει σε δήλωσή του. 

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης δεν είναι τόσο αισιόδοξος και εκτιμά ότι οι κινητοποιήσεις των τοπικών φορέων πρέπει να συνεχιστούν. Ο κ. Κάτσης εκτιμά επίσης ότι η επίσκεψη του υπουργού στην Ηγουμενίτσα έγινε μόνο και μόνο για να κάμψει τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, ενώ αναρωτιέται πώς η τοπική κοινωνία μπορεί να εμπιστευτεί έναν υπουργό «που έπρεπε να περάσει 1,5 χρόνος, για να δει δια ζώσης και να λάβει γνώση για τα προβλήματα και τα τμήματα για τα οποία δεσμεύεται διαρκώς ότι θα παραχωρήσει και που κινδυνεύουν από την εν εξελίξει πώληση».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back