ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Υπουργείο Παιδείας για Πολυτεχνείο: Οπισθοχώρηση με «διαρροές»

Εικόνα του άρθρου Υπουργείο Παιδείας για Πολυτεχνείο: Οπισθοχώρηση με «διαρροές»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/09/2023, 16:36
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Υπουργείο Παιδείας, υπουργεύοντος μάλιστα ενός πολιτικού που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε ότι η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου δεν χρειάζεται να συμπεριληφθεί στις σχολικές γιορτές.

Η ΔΟΕ αντέδρασε, διευκρινίζοντας ότι οι εκπαιδευτικοί θα διοργανώσουν κανονικά γιορτές στις 17 Νοεμβρίου, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Επίσης, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη κατέθεσε αναφορά στη Βουλή, μαζί με τη βουλευτή Ραλλία Χρηστίδου, με την ανακοίνωση της ΔΟΕ και αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση: «Άραγε, η νέα πολιτική ηγεσία ασπάζεται τις θλιβερές και επικίνδυνες για τη δημοκρατία απόψεις του πρώην υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου όταν μιλούσε για το ‘μύθο του Πολυτεχνείου’; Όταν δήλωνε εντός Βουλής, σε συζήτηση νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ, πως οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για όσες και όσους αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν και θυσιάστηκαν είναι ‘εθιμικές και καταλήγουν σε ταβέρνες με παϊδάκια όπου όλοι μαζί τραγουδάνε αντάρτικα τραγούδια’;».

Η κυβέρνηση δεν έχει προφανώς κάποια ιδιαίτερη προτίμηση στη μνήμη της εξέγερσης, καθότι συγκεντρώνει και κορυφαία στελέχη που προέρχονται από την ακροδεξιά (ή και είναι ακόμα εκεί…) που αναπαράγουν διάφορες απόψεις περί άρνησης της επετείου.

Επειδή όμως αυτή τη φορά η απόφαση αφορά έναν, θεωρητικά, πιο «δημοκρατικών αισθημάτων» υπουργό, το υπουργείο προσπάθησε να διορθώσει την αβλεψία, διαρρέοντας (και όχι με επίσημη ανακοίνωση), ότι η 17η Νοεμβρίου δεν συμπεριλήφθηκε γιατί… η γιορτή στα σχολεία γίνεται την ίδια μέρα με την επέτειο…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back