ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Το υπουργείο αδιαφορεί για την ψυχολογία των μαθητών»

Εικόνα του άρθρου «Το υπουργείο αδιαφορεί για την ψυχολογία των μαθητών»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/05/2023, 14:16
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την αγανάκτησή της για την πολύωρη ταλαιπωρία και την επίταση του άγχους των μαθητών Λυκείου τόσο στα Γιάννενα όσο και στην υπόλοιπη χώρα, χτες και σήμερα, λόγω του «πεσμένου» συστήματος της τράπεζας θεμάτων και της «αναμονής» επί ώρες μέσα στις αίθουσες εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών.

«Για μια φορά ακόμη τα παιδιά μας πέφτουν θύματα της διαχρονικής πολιτικής αναλγησίας του υπουργείου, το οποίο αδιαφορεί πλήρως για την ψυχολογία τους, εμμένοντας στην παιδαγωγικώς απαξιωμένη διαδικασία της Τράπεζας Θεμάτων.

Η αναλγησία και αδιαφορία  του Υπουργείου Παιδείας έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο  που αρνείται να δώσει έστω μια απλή οδηγία να διεξαχθούν οι εξετάσεις με θέματα που θα βάλουν οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων. Η συγκεκριμένη στάση εγείρει σοβαρότατα ερωτηματικά για το κατά πόσο μπορούν να πραγματοποιηθούν με ομαλές συνθήκες οι Πανελλαδικές εξετάσεις» αναφέρει.

Επίσης, για την Ένωση Γονέων αποτελεί μονόδρομο η κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και η επιλογή των θεμάτων των εξετάσεων από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back